Domžale zanesljivo
Domžale so v 16. krogu Prve lige premagale Hit Gorico s 3:0 (2:0).

Nogometaši Domžal so dosegli drugo zaporedno zmago v gosteh, skupno jubilejno deseto v tej sezoni, ki jih je utrdila na drugem mestu na lestvici, Novogoričani pa nadaljujejo s "toplo-hladnim" nizom rezultatov.

Potem ko so v prejšnjem krogu iz Ajdovščine odnesli vse tri točke, so tokrat ponovno razočarali najbolj zveste privržence. V zadnjih treh nastopih pred domačo publiko so osvojili vsega točko.

Domžalčani so temelje zmage postavili že v prvem polčasu. Prvi so sicer zapretili domačini že v peti minuti tekme, ko je Etien Velikonja odvzel žogo Blažu Brezovačkemu, bil nato sam pred gostujočim vratarjem Nejcem Vidmarjem, a se je slednji izkazal.

To je bila edina prava priložnost za Hit Gorico v prvem polčasu, saj so nato vajeti igre prevzeli gostje in bili v odprti tekmi bolj konkretni.

Prvi zadetek so dosegli v 29. minuti, potem ko je Tadej Apatič s prostega strela žogo poslal na prvo vratnico, kjer jo je lepo v mrežo preusmeril Ivan Knezović. Ko je večina gledalcev na stadionu čakala samo še na sodnikov žvižg za konec prvega polčasa, pa se je na semaforju zasvetilo 2:0.

Marko Drevenšek je udaril s približno 35 metrov, zasluge za zadetek pa si lahko delita z vratarjem Vasjo Simčičem, ki je slabo posredoval, tako da je žoga "skozi" njegovi roki končala v mreži.

V drugem polčasu se slika na igrišču ni bistveno spremenila. Gostitelji so bili sicer nekoliko bolj podjetni, vendar še vedno premalo prodorni in učinkoviti pred vratarjem Vidmarjem.

Prav v trenutkih ko je imela Hit Gorica največjo premoč, so gostje iz Domžal povišali na 3:0. Na desni strani kazenskega prostora sta lepo dvojno podajo odigrala Amir Krcić in Mato Šimunović, ki je podal do Juninha, ta je lepo streljal v dolgi kot vratarja Simčiča, ki pa je žogo le odbil do Lucasa Horvata, ki mu ni bilo težko zadeti nebranjene mreže.

V zaključku tekme bi lahko Domžalčani zasluženo zmago kronali še z enim zadetkom, vendar je strel Drevenška s približno 25 metrov vratar Simčič ukrotil in tako preprečil najvišji poraz svoje ekipe v sezoni. Z 0:3 so Novogoričani izgubili že v desetem krogu v gosteh pri Nafti.

SORODNE NOVICE

  • 06.11.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Gorica - Domžale
    Oglejte si izjave s tekme 16. kroga Prve lige Hot Gorica - Domžale.

DELI NA