Domžale zanesljivo
Domžale so v 23. krogu Prve lige premagale Triglav Gorenjsko s 3:1 (3:1).

Nogometaši Triglava so po dveh zmagah in neodločenem izidu danes doživeli prvi spomladanski poraz. V Domžalah so morali priznati premoč domači enajsterici, ki je večino posla opravila v prvem delu, ko je zabila vse tri zadetke.
 
Domžalčani tako trdno ostajajo na drugem mestu prvenstvene lestvice, Triglav pa je vsaj začasno obdržal sedmo mesto.
V ekipi Domžal, pri katerih je Ivan Knezović odigral 100. prvenstveno tekmo, tokrat ni bilo Lucasa Maria Horvata, Roka Hanžiča in Nika Cimpriča ter kaznovanega Slobodana Vuka, medtem ko je Triglav nastopil v popolni postavi.

Obe ekipi sta v prvem polčasu na težkem igrišču kar nekajkrat poskušali, pri domačih je bil s streli od daleč najnevarnejši Marko Drevenšek, pri gostih pa je v 27. minuti Anže Jelar namučil domačega vratarja Darka Brljaka.

Deset minut pozneje so domačini povedli. Juninho je s sredine igrišča poslal dolgo žogo v kazenski prostor Triglava. Damir Pekič je visoko skočil in z osmih metrov z glavo žogo poslal v spodnji desni kot vratarja Mihe Gracarja. Isti igralec je znova "udaril" štiri minute pozneje. Petar Stojnić je 20 metrov od vrat igral z roko. Prosti strel nekoliko z leve strani je izvedel Pekič, ki je neubranljivo zadel zgornji desni kot kranjskih vrat.

A to ni bil zadnji zadetek v prvem polčasu. Povsem ob koncu polčasa so najprej Kranjčani znižali prek Dejana Burgarja, ki je zadel s 25 metrov, nekaj trenutkov pozneje pa so Domžalčani spet povedli za dva zadetka.

S prostega strela je močno meril Drevenšek, Gracar je žogo odbil do Knezovića, ta pa je z zadetkom - žoga se je od njega odbila v mrežo - kronal svoj 100. nastop v prvenstvu.

V uvodu drugega polčasa so triglavani nanizali tri (pol)priložnosti, vendar se izid ni spremenil, tako kot tudi ne po nekaj domžalskih akcijah v nadaljevanju (Drevenšek, Knezović). V 85. minuti so imeli novo lepo priložnost Kranjčani, ko je povsem osamljeni Rok Dolžan streljal z glavo, Brljak pa se je izkazal.

V 89. minuti je Uroš Smolej v kazenskem prostoru podrl Jerneja Smukavca, si zato prislužil rdeč karton in zakrivil najstrožjo kazen. Toda tega domačini niso izkoristili, saj je Gracar ubranil strel z bele točke Tadeju Apatiču.

SORODNE NOVICE

DELI NA