Domžale zmagale v Kopru
Nogometaši Luke Kopra so v 17. krogu Prve lige izgubili proti Domžalam z 0:1 (0:1).

Koprčani so proti Domžalam doživeli še drugi zaporedni poraz na domačem igrišču. A ta se jim ni maščeval, saj so izgubili tudi najbližji zasledovalci na lestvici - Velenjčani.

Tako so kanarčki še vedno trdno v vodstvu, gosti iz Domžal, ki so po izključitvi Sesarja večino tekme igrali z igralcem več, pa so trdno v sredini.

Koprčani s prvim polčasom ne morejo biti zadovoljni. Ne samo, da si v prve pol ure niso priigrali praktično niti ene resne priložnosti, še več, ob strogem kriteriju sodnika Šarta so bili kar redni dobitniki kartonov. Že v 20. minuti je zaradi neposrednega rdečega kartona moral z igrišča Sesar, ki je s komolcem udaril enega izmed domžalskih nogometašev.

Na drugi strani so Domžalčani hitro unovčili številčno prednost. V 8. minuti je Perme prodrl v kazenski prostor, tam ga je zrušil Handanagić in tako zakrivil najstrožjo kazen. Z bele točke je bil natančen Čavušević.

Gosti so sicer že v 19. minuti zapravili lepo priložnost za vodstvo, ko je z glavo tik mimo gola meril Vidović. Pri Koprčanih je bil še najnevarnejši Pavlin, ki je trikrat meril proti vratom Domžal, a obakrat je bil Vidmar na mestu. Eno zadnjih priložnosti v prvem polčasu je zapravil Perme, čigar strel nekoliko z leve strani je Nenezič obranil.

V drugem polčasu so gledalci morali kar precej časa čakati na novo priložnost. Šele v 72. minuti je številčno oslabljene Koprčane na prag izenačenja pripeljal Ipavec, ki je z leve strani že poslal žogo mimo Vidmarja, toda domžalski branilci na čelu z Elsnerjem so bili zbrani. Tri minute pozneje se je sam pred koprskim čuvajem mreže znašel Stojanović, toda Nenezič se je izkazal.

V zaključku tekme so bili kljub dejstvu, da so imeli Domžalčani več žogo v posesti, Koprčani nevarnejši. Med drugim sta poskusila Hadžić in Božičič, toda ostalo je pri zmagi gostov. To bi lahko v 90. minuti Domžalčani še potrdili, a je Nenezič še enkrat več zaustavil poskus Stojanovića.

SORODNE NOVICE

DELI NA