Domžalska porcija
Domžale so v 12. krogu Prve lige premagale Primorje s 4:1 (1:0).

Domžalčani še naprej tesno sledijo vodilnemu Mariboru. Tako kot Štajerci imajo tudi oni v prvenstvu osem zmag, zadnjo so dosegli proti Primorju.

Ajdovce, ki so si na začetku sezone za svoj začasni dom izbrali prav domžalski športni park, so dokončno strli v drugem polčasu. Velja omeniti, da so gosti zadnjih 15 minut igrali z igralcem manj, a takrat je bila tekma že odločena. Domžale imajo po 11 tekmah 25 točk, Ajdovci pa 12.

Domžalski nogometaši so imeli pobudo vse od začetka, medtem ko so se Ajdovci osredotočili na protinapade, v katerih sta prednjačila Darko Kremenovič in Tim Lo Duca. Toda bolj nevarni so bili vseeno domačini, ki so večkrat poskušali prek Amerja Krcića.

Ta igralec je bil vpleten tudi v akcijo v 20. minuti, ko je zaposlil Damirja Pekiča, ki je sprožil, ajdovski vratar Dawid Pietrzkiewicz (Poljak je moral posredovati po številnih strelih tako Krcića kot Pekiča) je žogo odbil do Tadeja Apatiča, ki je nato zatresel mrežo, a je bil po mnenju sodnikov v prepovedanem položaju.

Sodniki niso bili naklonjeni niti Pekiču v 36. minuti, ko je domžalski napadalec v kazenskem prostoru padel ob pomoči ajdovskega vratarja, toda delivci pravice se kljub protestom niso odločili za najstrožjo kazen.

Toda gostitelji, ki so bili boljši tekmec, so še pred koncem polčasa povedli. Najprej je po kotu Marko Drevenšek z glavo zadel prečko, minuto pozneje pa je vodilni gol zabil Blaž Brezovački. Juninho je podal iz kota do Drevenška, ki je sprožil z nogo, poljski vratar je žogo odbil do Brezovačkega, ki jo je poslal v prazno mrežo.

V drugem polčasu so pogumneje zaigrali tudi Ajdovci, ki pa so bili kmalu kaznovani. Nekdanji član Primorja Mitja Zatkovič je na desni strani kazenskega prostora z volejem močno sprožil in s pomočjo desne vratnice ukanil Pietrzkiewicza. Poljak je moral vnovič posredovati že nekaj trenutkov pozneje, ko je obranil strel Pekiča iz bližine.

Tudi v nadaljevanju sta ekipi pridno streljali proti enemu in drugemu golu, na domžalski strani je največ poskušal Zatkovič, na ajdovski pa Alen Ćoralić in Neven Čuturilo, ki je v 68. minuti za las zgrešil domača vrata.

Zato pa je bil bolj natančen njegov moštveni kolega Kremenovič v 72. minuti, ki je domačega vratarja presenetil s "podajo" s prostega strela. A domačini so takoj odgovorili, Pekič je namreč že minuto pozneje zadel iz bližine.

V 76. minuti so Ajdovci (do konca so sprožili še dva nevarnejša strela) nato na zelenici ostali še brez izključenega Ćoralića (prejel je drugi rumen karton), kar so domačini znali unovčiti v 87. minuti z novim zadetkom Zatkoviča, ki je zadel iz bližine.

SORODNE NOVICE

  • 02.10.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Domžale - Primorje
    Prisluhnite izjavam po tekmi 12. kroga Prve lige Domžale - Primorje.

DELI NA