Drava ugnala vrtnice
HIT Gorica je v 6. krogu Prve lige izgubila proti Labodu Dravi z 1:2 (1:2).

Ptujčani so bili do tega kroga ob Domžalčanih edini, ki v tej sezoni še niso zmagali. Toda v Novi Gorici so nekoliko nepričakovano le prišli do treh točk, hkrati pa Novogoričanom zadali tretji zaporedni poraz. Kljub temu so Primorci še vedno točko pred Dravo.

Ta se je sicer takoj po začetku tekme vnovič znašla v težavah, saj je Osterc zadel že po slabi minuti, toda nato je bliskovito odgovorila in se po zaslugi Zajca (7.) in Ekpokija (12.) na koncu veselila polnega izkupička.

Za domače se je tekma izvrstno začela, saj so že po 53 sekundah povedli. Po podaji Demirovića in slabo odbiti žogi gostujoče obrambe je Osterc z 12 metrov natančno meril v desni kot nemočnega Bratuška. Sledila sta poskusa Galešića, ki mu je veselje preprečil gostujoči vratar.

Že v sedmi minuti pa je Drava izenačila. Pred vrati se je najbolje znašel Zajc in iz bližine s strelom v bližnji kot premagal Dragana Žilića. Le pet minut pozneje si je goriška obramba znova privoščila napako. Zajc se je izkazal v vlogi podajalca, hitri Ekpoki, nekdanji član Gorice, pa je bil hitrejši od domače obrambe in s strelom s 15 metrov z desne strani v daljši kot matiral domačega vratarja.

V nadaljevanju so imeli jalovo pobudo Goričani, ki pa so igrali prepočasi in preveč predvidljivo, da bi lahko presenetili gostujočo obrambo. V 16. minuti bi Ptujčani lahko dosegli še tretji gol, a je Ogu po Kelenčevi podaji meril mimo vrat. Razpoloženi Kelenc je v 25. minuti z več kot 30 metrov zadel stičišče prečke in vratnice, osem minut pozneje pa ga je na drugi strani posnemal Demirović, ki je s prostegastrela s 30 metrov prav tako zadel stičišče vratnice in prečke.

V drugem polčasu so gostitelji zapretili šele v 65. minuti, ko je po podaji Cvijanovića žoga zadela Andjelkovića, preskočila Bratuška in končala na zgornjem delu prečke. Sledil je nevaren poskus Gregorja Balažica z glavo, tik pred golovo črto pa je razčistil njegov starejši brat v vrstah Drave Marko Balažic. Pritisk Gorice se je stopnjeval, toda brez pravega učinka, saj poskusi z glavo Škarabota, Osterca in Kršića niso obrodili želenih sadov.

SORODNE NOVICE

DELI NA