Drevenšek za novo zmago Aluminija
Nogometaši Aluminija iz Kidričevega so v 11. krogu 1. slovenske nogometne lige premagali kranjski Triglav z 1:0 (0:0).

Aluminij : Triglav 1:0 (0:0)

Strelec: 1:0 Drevenšek (48.).

Aluminij: Murko, Toplovec, Sulejmanovič, Vraničar (od 70. M. Rešek), Kašnik, Kurež (od 80. Kožar), Jeleč (od 75. Kmetec), Drevenšek, Spahić, Bingo, Medved.

Triglav: Pelko, Šturm, Zolić, Roškar, Ovčina, Dolžan, Brajič (od 80. A. Poplatnik), M. Poplatnik (od 59. Šujica), Kongnyuy, Šmit (od 68. Jelar).

Rumeni kartoni: Spahič, Drevenšek, M. Rešek; Brajič, Šturm, Dolžan.
Rdeč karton: Spahić (86.).

Nogometaši Aluminija so z zmago proti krajnskemu Triglavu potrdili osvojeno točko iz Kopra. To je bila že peta zmaga Aluminija, s katero so se utrdili v sredini prvenstvene lestvice. Kranjčani so na drugi strani doživeli že sedmi poraz in zasedajo zadnje mesto.

V prvem polčasu je bilo videti bolj malo pravega nogometa oziroma zaključnih strelov proti vratom. Prvi je poizkusil pri domačih mladi Žiga Vraničar, ki pa je slabo zaključil. Tudi v 32. minuti mu sreča ni bila naklonjena, saj je Žan Pelko strel brez težav obranil.

Vse, kar se je pomembnega zgodilo, je bilo v zadnjih petih minutah prvega polčasa. V 40. minuti je nekdanji igralec Aluminija Petar Stojnić dobro streljal z roba kazenskega prostora, Tomaž Murko je bil nemočen, žogo pa je zaustavila prečka. Dve minuti pozneje je lepo priložnost zamudil Jurica Jeleč. Od njega je bil hitrejši kranjski vratar.

Uvodne minute drugega polčasa so bile srečne za domače. Vraničar je v 48. minuti lepo spustil žogo Marku Drevenšku, ki je naredil dva koraka in močno udaril po žogi, slednja pa je končala v gostujoči mreži. Pet minut pozneje je z glavo streljal Edvin Zolić, vendar v roke domačemu vratarju. Gostje so bili vedno bolj nevarni.

V 58. minuti so po prekršku Almirja Sulejmanoviča nad Klemnom Šturmom protestirali in zahtevali najstrožjo kazen, ki pa je niso dočakali. Kranjčani so imeli še nekaj strelov, ki pa niso našli poti v mrežo domačega vratarja. Pri domačih je dvakrat poizkušal Mitja Rešek, in sicer v 76. in 79. minuti, vendar brez uspeha.

Zadnje štiri minute regularnega dela in štiri minute sodniškega dodatka so domači igrali z igralcem manj, saj je po drugem rumenem kartonu pod prho moral Semir Spahić.

Tekst: STA

SORODNE NOVICE

DELI NA