Druga točka Primorja
Primorje in Rudar sta se v 5. krogu Prve lige v Domžalah razšla z neodločenim izidom 1:1 (1:0).

Povratnik v prvo ligo Primorje je proti Velenjčanom iztržil drugo točko v prvenstvu. Ajdovci so večji del tekme celo vodili, a vsega dve minuti pred koncem vse podjetnejšim "knapom" dopustili izenačenje.

Velenjski nogometaši so po petih krogih na četrtem, Ajdovci pa na zadnjem mestu.

Ajdovci so živahno začeli tekmo v svojem začasnem domu v Domžalah in bili zelo aktivni v napadu. Čeprav so jim nato s podobno mero začeli vračati tudi Velenjčani, ki so prek Dejana Djermanovića in Rusmina Dedića zapravili kar lepi priložnosti, so Primorci v 29. minuti prišli do vodstva.

Saša Aleksander Živec je izvedel prosti strel z leve strani, podal v kazenski prostor, tam pa je Uroš Korun z glavo zatresel lastno mrežo. Sicer pa so Ajdovci poskušali predvsem s streli od daleč, pri tem sta prednjačila Dejan Marijanovič in Vladimir Ostojič, ki je, denimo, v 31. minuti le za malo zgrešil cilj.

Začetek drugega polčasa je postregel s slabo igro na obeh straneh. Pobudo so pričakovano prevzeli gosti, medtem ko so se Ajdovci bolj ali manj povlekli na svojo polovico. Velenjčani so poskušali izpeljati nevarnejšo akcijo, vendar je vedno zmanjkala prava zadnja podaja.

Tudi zato so nato "knapi" poskušali Domna Božjaka ugnati s streli od daleč, vendar ne Denis Grbić v 77. ne Aleš Jeseničnik v 78. minuti nista bila natančna. Deset minut pozneje pa se je gostom pritisk vendarle izplačal.

V kazenskem prostoru Primorja je nastala zmeda, v kateri se je najbolje znašel Nikola Tolimir in Velenjčanom priigral točko. Tik pred koncem tekme je imel sicer Alen Ćoralić na drugi strani priložnost za nov zadetek, vendar je za las zgrešil velenjska vrata.

SORODNE NOVICE

  • 15.08.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Primorje - Rudar
    Oglejte si izjave s tekme 5. kroga Prve lige Primorje - Rudar.

DELI NA