Druga zaporedna zmaga Domžal

Domžale - CB 24 Tabor Sežana 3:1 (1:1)

* Športni park, omejeno število gledalcev, sodniki: Skomina, Mežnar, Černe.
* Strelci: 0:1 Rovas (27.), 1:1 Ibričić (29.), 2:1 Svetlin (58.), 3:1 Svetlin (72.).
* Domžale: Sorčan, Sikošek, Makovec, Vuklišević, Žinič, Husmani, Svetlin (od 81. Mujan), Pišek (od 90. Kim), Ibričić, Kolobarić (od 73. Sikimić), Podlogar (od 73. Kait).
* CB 24 Tabor Sežana: Koprivec, Ristić, Nemanič, Zebić, Krivičić (od 90. Vukelić), Doukoure Grobry (od 61. Briški), Mihaljević, Salkić, Aldair Djalo (od 90. Stanković), Babić (od 81. Sever), Rovas (od 61. Ndzengue).
* Rumeni kartoni: Makovec; Doukoure Grobry, Krivičić.
* Rdeči karton: /.

Če je bil v prejšnjih tekmah vroče domžalsko napadalno blago Dario Kolobarić, ga je danes nasledil Tamar Svetlin, ki je k zmagi prispeval dva zadetka. Domžalčani so prišli do druge zmage in se priključili vrhu lestvice, za točko so prehiteli današnje tekmece.

Domžalčani so tekmo začeli brez kar nekaj nogometašev, zaradi poškodb ni bilo Slobodana Vuka, Žige Repasa, Marca Da Silve, Arnela Jakupovića in Tilna Klemenčiča, zaradi drugih razlogov pa Svena Šoštariča Kariča in Marka Martinovića. Pri gostih je manjkal kaznovani Dino Stančič.

Slednji so bili v prvem polčasu večinoma nenevarni, izjema je bila 27. minuta, ko so tudi dosegli zadetek. Aldair Djalo je podal za hrbet domače obrambe do Christosa Rovasa, ki je na koncu ugnal Grego Sorčana za 1:0.

Domači so poskušali nekaj več, predvsem Matej Podlogar, ki je poskusil trikrat, a nikoli ni resno ogrozil Jana Koprivca, tako kot tudi ne Janez Pišek s strelom od daleč.

Zato pa so sežanskega čuvaja mreže ugnali v 29. minuti, ko sta kombinirala Gregor Sikošek in Senijad Ibričić, slednji pa je nato iz bližine zadel po podaji z leve strani. Tamar Svetlin pa je nase opozoril s strelom v 44. minuti, ko je z leve žogo poslal malo mimo bližnje vratnice.

V uvodu drugega polčasa so Domžalčani pritiskali proti vratom gostov, pobudo pa unovčili v 58. minuti, ko je Pišek v loku podal žogo za hrbet sežanske obrambe v kazenski prostor do Svetlina, ki je nato učinkovito končal akcijo.

Damjan Vuklišević je neuspešno poskusil v 63. minuti, v 72. minuti pa je znova udaril Svetlin. Najprej je prišel pred vratarja Koprivca, ki mu je strel obranil, žoga pa je spet pobral levo od gola, od koder jo je iz ostrega kota poslal v mrežo mimo Koprivca, ki ni pokril prve vratnice. Koprivec je nato moral posredoval še v 86. minuti po poskusu Zenija Husmanija.

Domžale bodo v 5. krogu v nedeljo gostovale pri Olimpiji, Tabor pa bo dan prej gostil Maribor.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 17.09.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Domžale - Tabor
    Domžale so v knežjem mestu dočakale prvo zmago, rumeni pa so med tednom slavili tudi v pokalnem obračunu z Ilirijo. Znova je v polno meril vroči Dario Kolobarić, ki bo nevaren tudi za gol Tabora, naslednjega tekmeca čete Dejana Djuranovića.

DELI NA