Druga zmaga Domžal
Domžale so v drugem krogu Prve lige na domačem igrišču premagale Luko Koper z 2:0 (1:0).

Domžalčani in Koprčani so zmagovito začeli novo državno prvenstvo - prvi so slavili v Celju z 1:0, drugi pa so v Novi Gorici premagali Ajdovce s 4:1 -, njun medsebojni dvoboj v Domžalah pa se je končal z dokaj zanesljivo zmago domačih nogometašev.

Dvoboj aktualnega državnega prvaka, ki je pred dnevi v povratni tekmi drugega kroga kvalifikacij za uvrstitev v ligo prvakov ugnal zagrebški Dinamo s 3:0, je v mesto ob Kamniški Bistrici privabil okoli 700 gledalcev.

V prvem polčasu je bila pobuda na strani izbrancev domačega stratega Darka Birjukova, premoč pa so kronali v 21. minuti, ko je po predložku Roka Hanžiča z desne strani v koprskem kazenskem prostoru najvišje skočil Damir Pekič in zadel za 1:0.

Prejet zadetek je malce predramil po mednarodni bitki z Zagrebčani nekoliko "utrujene" Koprčane, ki so vzpostavili ravnotežje, najlepšo priložnost pa zapravili v 41. minuti, ko je Danijel Marčeta je na vrhu kazenskega prostora izigral dva branilca Domžal, odigral dvojno podajo z Davorjem Bubanjo in prišel sam pred domžalska vrata, njegov strel pa je z bravurozno obrambo zaustavil domači vratar Darko Brljak.

V četrti minuti drugega polčasa je znova završalo med privrženci domače zasedbe, ki je povedla z 2:0. Za njihovo veselje je poskrbel Mario Lucas Horvat, ki je z 12 metrov sprožil pravi "projektil" proti nemočnemu vratarju Amirju Hasiću.

V nadaljevanju so gostitelji nadzorovali goste in jih neprestano ogrožali iz hitrih nasprotnih napadov, dve lepi priložnosti za izdatnejšo vodstvo pa je zapravil mladi Jernej Smukavec. V sami končnici bi Koprčani lahko znižali na 1:2, po predložku Ivice Guberca pa je v domačem kazenskem prostoru "pozabljeni" Milidrag Marič zgrešil žogo.

V sodnikovem podaljšku bi Domžalčani lahko povišali na 3:0, a so se domači napadalci preveč "zapletli", strel Marka Drevenška pa je zaustavil eden od koprskih branilcev.

Domžale bodo v naslednjem krogu na domačih tleh "gostovale" pri Primorju, Luka Koper pa bo gostila Triglav Gorenjsko. Obe tekmi bosta v soboto, 31. julija

SORODNE NOVICE

  • 24.07.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Domžale - Koper
    Oglejte si izjave po tekmi 2. kroga Prve lige Domžale - Luka Koper.

DELI NA