Dva gola vrtnic ob koncu
CM Celje je v 13. krogu Prve lige doma izgubila proti Hit Gorici z 1:2 (1:0).

Dvoboj v Celju je navdušil obiskovalce, ki so videli tako zadetke kot tudi obilo priložnosti ter dva rdeča kartona. Večinoma sta bili ekipi izenačeni, toda novogoriški nalet v zadnjih minutah je tehtnico nagnil v njihov prid.

Gorica se je z zmago spet povzpela na tretje mesto prvenstvene lestvice, Celjani pa so ostali na sedmem.

Po mirnejšem začetku so sprva konkretnejše akcije začeli sestavljati Celjani, ki so prek Zorana Pavloviča in Romana Bezjaka sprožili prva strela na tekmi. V trenutkih, ko se je zdelo, da nevarnejši postajajo Novogoričani, ki so imeli nekaj priložnosti (najlepšo prek Nebojše Kovačevića in Vita Pluta v 23. minuti), pa so domači zadeli.

Po natančni podaji Zorana Pavloviča s prostega strela je z glavo Celjane v vodstvo popeljal Serge Akakpo. Tudi po golu so gledalci lahko spremljali všečno predstavo s streli na obeh straneh, a po prvem delu so bili v rahli prednosti Celjani.

V drugem polčasu so prvi znova zapretili Celjani, ko je do strela lepo prišel Bezjak, vendar je Vasja Simčič žogo odbil v kot. V 62. minuti je Pavlovič s prostega strela spet lepo podal pred gol, kjer pa je Ivan Firer iz bližine žogo poslal čez goriška vrata.

V 71. minuti so nase spet opozorili tudi Novogoričani, akcijo je s strelom z glavo končal Goran Galešić, a je bil Amel Mujčinović na mestu, pa čeprav se je žoga odbila od Dina Martinovića in spremenila smer.

V 75. minuti so imeli gosti izvrstno priložnost za izenačenje, po prodoru Vita Pluta je streljal Nebojša Kovačević, vendar se je Mujčinović znova izkazal. Pet minut zatem si je neumnost privoščil izkušeni Pavlovič, ki je po tem, ko mu je žoga ušla z igrišča, usnje še brcnil proč, za kar si je prislužil drugi rumen karton.

Toda v trenutkih, ko je Gorica pritiskala proti celjskim vratom in skušala unovčiti številčno prednost, je neposreden rdeč karton pri Gorici dobil Nejc Mevlja zaradi udarca s komolcem. Ta izključitev pa gostov ni iztirila in v sodniškem dodatku so celo prišli do zmage.

Najprej je zadel Sandi Arčon, ki je iz neposredne bližine žogo v mrežo potisnil po Galešićevi podaji iz kota, nato pa je v četrti minuti dodatka Mujčinovića iz bližine ugnal še Martinović.

SORODNE NOVICE

  • 01.10.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Celje - Gorica
    Oglejte si izjavi iz Celja,  s tekme 13. kroga Prve lige Celje - Gorica.

DELI NA