Dva zadetka Bezjaka

Celje je v 32. krogu Prev lige lige v Lendavi premagalo Nafto s 3:1 (2:1).

Tekma med Lendavčani in Celjani je bila pomembna za obe strani v boju za obstanek. Nafta si novega spodrsljaja ni smela privoščiti, saj v spomladanskem delu sezone še niso okusili slasti zmage in jih je Triglav ujel na lestvici.

V šesti minuti po kotu za goste je Marijo Močić podaljšal žogo, Roman Bezjak pa jo je iz bližine potisnil v Naftino mrežo. Lendavčanov to ni zmedlo in le dve minuti za tem so izenačili. Patrik Raduha je poslal predložek v sredino, kjer se je v gneči najbolje znašel Naser Kajtazi in v svojem drugem poskusu iz neposredne bližine poslal žogo v nebranjeno mrežo.

V 24. minuti je sprožil Močić s 15. metrov, domači vratar pa je z nogo odbil žogo, na drugi strani pa so po obetavnem prostem strelu z roba kazenskega prostora domači ostali brez uspeha. V 40. minuti je Močić ušel počasni domači obrambi in zadel levi spodnji kot za novo vodstvo gostov, že v naslednjem napadu pa bi Bezjak lahko povišal na 3:1, a je zapravil stoodstotno priložnost. Pohvaliti velja tudi domačega vratarja Darka Pršo, ki je ob dveh poskusih Bezjaka izjemno posredoval in ohranil domače v igri.

V nadaljevanju se je v 50. minuti ponudila velika priložnost Dejanu Srešu, a je sprožil visoko čez okvir. Tri minute kasneje so Lendavčani v eni minuti zapravili kar dve stoodstotni priložnosti za izenačenje. Pri strelu Sreša je odlično posredoval Amel Mujčinović, Saša Levačič pa je po kotu z leve strani iz bližine zgrešil nemogoče.

Jalovi napadi domačih niso obrodili sadov in le silovit strel Darka Atanasova v 78. minuti je vreden omembe. Osem minut pred koncem je prišlo do odločitve. Po odločilnem izvedenem protinapadu in asistenci Benjamina Verbiča je Bezjak iz bližina s tretjim zadetkom gostov potrdil zasluženo zmago Celjanov.

SORODNE NOVICE

  • 27.04.2012 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Nafta - Celje
    Oglejte si izjavi iz Lendave, s tekme 32. kroga Prve lige Nafta - Celje.

DELI NA