Dva zadetka v dodatku!
Luka Koper in velenjski Rudar sta se v 31. krogu Prve lige razšla z neodločenim izidom 3:3 (0:2).

Na koprski Bonifiki so gledalci videli spektakularno predstavo obeh moštev, v kateri je dolgo časa kazalo na zmago gostov, ki so zanesljivo dobili prvi polčas. Toda vse do zadnje akcije na tekmi so nato vodili Koprčani, a prav v zadnji akciji dobili zadetek, tako da sta se ekipi razšli z remijem.

Koper je pet krogov pred koncem na tretjem mestu s tremi točkami pred Olimpijo in šestimi za Domžalami, Rudar pa je peti z 41 točkami.

Koprčani so takoj pritisnili, vendar je Boban Savić v 19. minuti ustavil poskus Konstantina Vasiljeva, strel Davorja Bubanje pa je z golove črte odbila obramba gostov. Kazen je sledila v naslednjih štirih minutah, ko je najprej Doris Kelenc v 26. minuti izkoristil podajo Elvisa Bratanovića, slednji pa je bil po podaji Damjana Trifkovića uspešen v 30. minuti. V 40. minuti je Vasiljev z vsega petih metrov streljal proti vratom gostov, a je bil Savić spet na mestu.

V drugem polčasu so Koprčani odigrali najbolj spektakularnih 45 minut v spomladanskem delu prvenstva. Že v 53. minuti je po podaji Vasiljeva znižal Bubanja z glavo, deset minut pozneje je Vasiljev močno streljal s 25 metrov, Savić pa je njegov strel ustavil. Že čez pet minut je po podaji Bubanje Damir Hadžič dobro streljal, vnovič pa se je izkazal Savić.

Zasluženo izenačenje je sledilo v 72. minuti, ko je po prekršku nad Mitjo Brulcem Ermin Hasić zanesljivo izvedel enajstmetrovko. Ofenziva domače ekipe se je nadaljevala. V 80. minuti je po podaji rezervista Filipa Timova Brulc z glavo s petih metrov streljal mimo gola. Drugi rezervist David Bunderla je v 90. minuti z desetih metrov streljal za las mimo Rudarjevih vrat.

Na Bonifiki tako želeno vodstvo Kopra se je zgodilo v 92. minuti. Vasiljev je s topovskim strelom s 30 metrov streljal proti vratom gostov, Savič je žogo odbil do prisebnega Bubanje, ki je s svojim drugim zadetkom zadel za 3:2. Ko so gledalci že slavili zmago svoje ekipe, je po zadnji podaji pred Hasićeva vrata v pravi zmedi Uroš Korun poslal žogo v domačo mrežo za 3:3.

SORODNE NOVICE

  • 04.05.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Koper-Rudar
    Oglejte si izjavi po tekmi 31. kroga Prve Lige Koper-Rudar.

DELI NA