Dvoboj z dna
Nogometaši Domžal so v 7. krogu Prve lige premagali Nafto z 2:1 (0:0).

Domžalski nogometaši so v sedmem krogu vendarle dočakali prvo zmago v tej sezoni. Po zaslugi Hanžića in Čavuševića so vpisali tri točke, s katerimi so se znebili zadnjega mesta na lestvici. Tega so prepustili prav današnjim tekmecem.

Domžalčani so z veliko željo začeli tekmo proti Nafti. Sredi tedna jih je nagovori" tudi predsednik kluba Stane Oražem, kar je očitno le imelo nekaj učinka na ekipo. Ta je bila proti Lendavčanom v prvem polčasu nevarnejša, pa čeprav je v osmi minuti prvi zapretil Vasiljev s 25 metrov.

Toda zatem so strele proti Naftinim vratom nanizali Zec, Stojanović in Zatkovič, a je ostalo pri 0:0. Gosti so še najnevarneje zapretili prek Jankovića, a je žogo po njegovem strelu ob koncu polčasa domači vratar Vidmar dvignil čez prečko.

Toda Domžalčani so že kmalu po začetku drugega dela povedli. V 53. minuti je Mujaković 17 metrov od vrat storil prekršek nad Teinovićem. Prosti strel je s strelom čez "živi zid" izvedel Hanžić in vratar Murko je bil brez moči, saj je žoga zletela v zgornji desni kot gostujočih vrat.

Le nekaj trenutkov pozneje je za nekaj centimetrov povišanje vodstva zapravil Stojanović, v 59. minuti pa je nase spet opozoril Vasiljev, saj je iz prostega strela s 30 metrov zadel vratnico. Toda to ni zmedlo domačinov, ki so v 65. minuti znova zadeli.

Domžalčani so izvedli hiter protinapad, Zec je na sredini podal do Teinovića, ta je našel Čavuševića, ki je sam stekel proti vratarju Murku in ga z rutiniranim strelom tudi premagal. Tudi v nadaljevanju sta si ekipi priigrali še nekaj priložnosti. Pri domačih najlepšo Zec, pri gostih pa najprej Miljković, nato pa še Sebök.

V 87. minuti so Lendavčani vendarle zatresli domačo mrežo. Matjašec se je s 35 metrov odločil za nenaden strel in meril v spodnji desni kot domačih vrat. Vratar Vidmar je žogo odbil v kot. Tega je izvedel Mujaković, ki je podal pred vrata, žoga je preletela vse in na drugi vratnici jo je brez težav v mrežo poslal Sebök in postavil končni izid.

SORODNE NOVICE

DELI NA