Dvojna doza Ibraimija
Velenjski Rudar je  v 30. krogu Prve lige izgubil proti Olimpiji z 1:3 (1:2).

Velenjčani, ki so prvič igrali pod vodstvom Bojana Prašnikarja, so proti Olimpiji doživeli 15. poraz v sezoni, zaradi katerega so predse na lestvici spustili Celjane.

Na drugi strani je Olimpija znižala zaostanek za knapi le na točko. Junak tekme je bil Agim Ibraimi z dvema goloma.

Tekma v Velenju je v prvem polčasu postregla z razgibano predstavo, ki je ponudila nekaj izvrstnih priložnost in tudi zadetkov. Zanimivejše dogajanje so gledalci lahko spremljali šele po 15 minutah. Že v 16. je Olimpijo v vodstvo popeljal Ibraimi z lepim strelom z desne strani kazenskega prostora.

Po zadetku so se začeli prebujati tudi domačini, ki so izenačili v 31. minuti, ko je z močnim strelom z roba kazenskega prostora Jana Oblaka premagal Rok Kronaveter.

A domači navijači se niso dolgo veselili izenačenja, saj je domača obramba vnovič klonila že tri minute pozneje. Ibraimi je sprožil s prostega strela, domači vratar Boban Savič je žogo le odbil do Davida Kašnika, ki je iz bližine poskrbel za novo ljubljansko vodstvo. To bi se lahko znova "stopilo" v naslednjih trenutkih, a František Metelka in Denis Grbič nista znala žoge spraviti v mrežo, tako kot na drugi strani ne Ibraimi in Enes Rujović.

V drugem polčasu je domači trener zaigral z dvema klasičnima napadalcema in v 52. in 57. minuti so imeli domači že dve lepi priložnosti prek Mariana Tomčaka in Nedzbedina Selimija, ki pa sta ostali neizkoriščeni. Velenjčani so se na vse pretege trudili izenačiti, toda Ljubljančani so bili tisti, ki so se spet veselili. V 82. minuti je namreč Rok Roj lepo podal pred vrata do Ibraimija, ki je imel veliko časa za to, da se osredotoči na strel, s katerim je ugnal Saviča in odločil tekmo.

SORODNE NOVICE

DELI NA