Elsner v oboje vrat
HIT Gorica in Domžale sta se v 12. krogu Prve lige razšla z neodločenim izidom 1:1 (0:1).

Novogoričani so še drugo tekmo zapored igrali neodločeno 1:1. Potem ko so v minulem krogu točko osvojili proti Olimpiji, so jo tokrat - po zaslugi Elsnerjevega avtogola - odščipnili še Domžalam. Pri slednjih je bil prav kapetan osrednji mož tekme, poleg avtogola je namreč zabil tudi edini gol za goste. Gorica, ki je osvojila sploh prvo domačo točko v sezoni, je po 12 tekmah z osmimi točkami na zadnjem mestu, Domžale pa so 13 točkami osme.

Prvi polčas maloštevilnih gledalcev ni navdušil, saj so prvo pravo priložnost videli šele ob zadetku v 35. minuti. Na žalost večine v novogoriškem športnem parku so se zadetka veselili gosti. Prosti strel je izvedel Drevenšek, Elsner pa je s peto žogo preusmeril za Žilićev hrbet. Do konca polčasa so Domžalčani (Zec je zaradi poškodbe mišice moral že v 31. minuti z igrišča) dvakrat zapretili še prek Zatkoviča, toda ostalo je pri 1:0.

Drugi polčas je postregel z zanimivejšo igro. Novogoričani so se že po štirih minutah veselili izenačenja. Po podaji Demirovića in strelu z glavo Brečevića je pred Djukićem nespretno posredoval Elsner, ki je z glavo žogo preusmeril v lastno mrežo. Domžalčani bi se že čez pet minut lahko znova veselili vodstva. Po podaji Zatkoviča se je sam pred Žilićem znašel Stojanović, a je goriški vratar dobro posredoval.

V 66. minuti se je s podajo izkazal Osterc, Cvijanovićev strel pa je Vidmar preusmeril v kot. Osem minut pozneje se je lepa priložnost znova ponudila gostom. Po podaji Šturma je Elsner iz bližine zadel vratnico. V končnici tekme so pritisnili Novogoričani, ki so imeli v 87. minuti imenitno priložnost za zmago. Cvijanović je z dolgo podajo lepo našel Velikonjo, ki se je sam znašel pred gostujočimi vrati, a mu je veselje z dobro obrambo preprečil Vidmar.

SORODNE NOVICE

DELI NA