Evrogoli v Velenju
Rudar je v 28. krogu Prve ige izgubil proti ljubljanski Olimpiji z 1:3 (1:2).

Olimpija je v Velenju dosegla pomembno zmago v boju za "evropska" mesta. Ljubljančani imajo zdaj na četrtem mestu pet točk zaostanka za tretjimi Koprčani, Velenjčani pa za današnjimi tekmeci na šestem mestu zaostajajo za pet točk.

Sicer pa so bili ljubitelji nogometa, če ne z drugim, zadovoljni vsaj z zadetki v prvem polčasu, tako oba Olimpijina kot Rudarjev so bili prava paša za oči.

Če je imel domači trener Robert Pevnik na voljo praktično vse razpoložljive moči, pa je Dušan Kosič na drugi strani pogrešal predvsem Tomislava Šokoto, povratnik Saša Ranić pa je začel na klopi (ta je igral le dobrih deset minut v drugem polčasu, nato pa zaradi poškodbe znova zapustil igrišče).

Kljub temu so zeleno-beli prvi zapretili s strelom od daleč Aneja Lovrečiča, domači pa so v osmi minuti vrata Olimpije ogrozili po strelu Nenada Novakovića.

V 26. minuti so Ljubljančani povedli. Davor Škerjanc je izsilil prekršek na robu kazenskega prostora, prosti strel nekoliko z leve strani pa je odlično izvedel Lovrečič in zadel nasprotni zgornji kot velenjskih vrat. Isti igralec se je v 38. minuti odločil za nov strel od daleč, takrat je bil Safet Jahić na mestu.

Minuto zatem je žoga v ljubljanskem kazenskem prostoru zadela Davida Kašnika v roko, vendar se Darko Čeferin ni odločil za najstrožjo kazen v korist domačinov, ki sicer v tem delu niso pokazali prav veliko.

A kljub temu so v 44. minuti izenačili. Gledalci so se veselili mojstrovine Amela Mujakovića, ki je s prostega strela z dobrih 20 metrov zadel levi zgornji kot ljubljanskih vrat.

Veselje pa ni trajalo dolgo, saj se je na drugi strani v naslednjem napadu za nov strel z velike razdalje odločil Adnan Bešić, Safet Jahić pa s konicami prstov žoge ni mogel dovolj preusmeriti, da ta ne bi spet končala v njegovi mreži.

Prvo razburjenje v drugem polčasu je nastopilo v 61. minuti, ko je Kašnika v lastnem kazenskem prostoru žoga spet zadela v roko, a domači, ki so v drugem polčasu igrali brez napotkov izključenega Pevnika, so spet ostali brez najstrožje kazni. Tri minute pozneje je Mujaković poskusil izenačiti z glavo, a meril le malce previsoko.

Zatem gostiteljem ni več uspelo izpeljati res nevarne akcije, na drugi strani pa je v 85. minuti eno ljubljansko zapravil Enes Rujović, še v isti minuti pa je po kotu Olimpije nespretno posredoval Fabijan Cipot, zatresel lastno mrežo in dokončno odločil tekmo v korist gostov.

SORODNE NOVICE

  • 19.04.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Strokovno pojasnilo
    V preteklih dneh so nogometno javnost razburili dogodki na tekmi 28. kroga Prve lige Rudar - Olimpija.
  • 16.04.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Rudar-Olimpija
    Oglejte si izjavi po tekmi 28. kroga Prve lige Rudar-Olimpija.

DELI NA