Fink mož odločitve
Interblock je v 28. krogu Prve lige premagal Olimpijo z 2:1 (0:0).

Razburljivo tekmo v Spodnji Šiški so dobili igralci Interblocka, ki so šele v izdihljajih tekme unovčili številčno premoč. Mož odločitve je bil Matic Fink z zadetkom v 90. minuti tekme.

Interblock je tako prišel do druge spomladanske zmage, medtem ko je Olimpijin izkupiček zelo skromen: dva poraza in trije remiji. Tekma se je začela zelo obetavno, saj so sicer maloštevilni gledalci na mestnem obračunu že v drugi minuti videli močan strel Finka z dobrih 20 metrov, po katerem je žoga zatresla prečko.

Zeleno-belim na drugi strani ni uspelo posebej zapretiti, medtem ko je Interblockov napadalec Josip Iličić v 14. minuti meril le malce premalo natančno. Polčas so sicer zaznamovale številne prekinitve zaradi prekrškov, po enem izmed teh je moral Rok Roj v 32. minuti predčasno z igrišča.

Po mnenju sodnika Mateja Juga je namreč Roj namerno s komolcem v glavo udaril Finka, a je bila njegova odločitev za neposredni rdeč karton bržčas prestroga kazen za nogometaša Olimpije. Kljub igralcu manj pa so imeli izbranci Roberta Pevnika v 38. minuti priložnost za vodstvo, a je Davor Škerjanc po dvoboju iz oči v oči z Ažbetom Jugom žogo poslal visoko čez gol.

V drugem polčasu so prvi zapretili gosti, ko je David Kašnik z glavo zgrešil cilj. V 59. minuti pa so brez igralca na igrišču ostali tudi domačini. Vratar Jug je namreč zunaj svojega kazenskega prostora zrušil prodirajočega Škerjanca in upravičeno videl "rdeče". A gostitelji so kmalu imeli znova igralca več, saj je že v 61. minuti svoj drugi rumen karton prejel Miroslav Cvijanović zaradi prekrška.

Toda zeleno-beli so domače kljub novi številni oslabljenosti šokirali v 63. minuti. Škerjanc je prodrl v kazenski prostor, kjer ga je nepravilno zaustavil Matic Žitko. Z bele točke je bil nato natančen Milan Purović. Po tem zadetku se je igra razživela, gosti so nekajkrat nevarno zapretili v hitrih napadih, domačini pa so v 74. minuti izenačili, ko je s prostega strela zadel Lucas Mario Horvat.

V 80. minuti je imel izjemno priložnost za zmago Olimpije Luka Prašnikar, a je sam pred vratarjem zgrešil, na drugi strani pa je Iličić že premagal gostujočega čuvaja mreže, toda zadetek je na golovi črti preprečil Leonardo Bonifacio (ta je ob koncu tekme zaradi grobega prekrška dobil rdeč karton).

Nato je zelo obetaven napad zapravil še Robert Berić, kar bi lahko kaznoval Prašnikar, a je znova zgrešil. Zato pa je bil uspešnejši Fink, ki je v 90. minuti z natančnim strelom Interblocku priigral zmago.

SORODNE NOVICE

  • 27.03.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmevi: I'block- Olimpija
    Oglejte si odmeve po tekmi 28. kroga Prve lige Interblock - Olimpija.

DELI NA