Glas sodnikov
V zvezi z izključitvijo nogometaša MIK CM Celja Martina Šariča se je s sporočilom za javnost oglasila Zveza nogometnih sodnikov Slovenije.

Sporočilo objavljamo v celoti:

V zvezi z izključitvijo igralca Šarića Martina na tekmi 1. SNL med ekipama NK Rudar Velenje in NK MIK CM Celje, ki je bila odigrana 11.04.2009, vam posredujemo naslednje stališče:

Na osnovi izjav sodnika Darka Čeferina in podrobnega ogleda posnetkov je bilo ugotovljeno, da je igralec Šarić Martin z roko namerno udaril nasprotnika v obraz. O udarcu in njegovi intenziteti priča tudi dejstvo, da je bil udarjeni igralec otečen nad očesom in imel prebito ustnico. Izključitev igralca zaradi nasilnega obnašanja je bila torej povsem pravilna.

Reakcije NK Celje in izpodbijanje pravilnosti sodnikove odločitve in celo napletanje »ozadij« so torej povsem neutemeljene ter so očitno v funkciji metode pritiska na uradne osebe in organe, kar se v zadnjem času žal vse prevečkrat uporablja za doseganje svojih ciljev ali opravičevanje neuspehov.

Sodniki bodo še vnaprej izpolnjevali svojih poglavitne odgovornosti in dolžnosti v skladu z zahtevami in smernicami FIFA in UEFA, med katere v prvi vrsti spada zaščita igralcev in igre!

Nogometni pozdrav
 
Zveza nogometnih sodnikov Slovenije
Vlado Šajn, predsednik

SORODNE NOVICE

DELI NA