11.09.2021 | Prva liga Telemach
Gol Karničnika odločil derbi

Mura - Olimpija 1:0 (1:0)

* Stadion Fazanerija, sodniki: Vinčić, Klančnik, Kordež.
* Strelec: 1:0 Karničnik (18.).
* Mura: Obradović, Gorenc (od 71. Pucko), Maruško, Karničnik, Šturm, Horvat, Kozar, Kous, Lotrič (od 71. Lorbek), Klepač (od 65. Škoflek), K. Cipot (od 84. Mandić).
* Olimpija: Vidmar, Pavlović, Crnomarković, Delamea Mlinar, Boakye, Elšnik, Tomić, Ziljkić, Kapun (od 60. Sešlar), Djalo Aldair, Nukić (od 77. Špehar).
* Rumeni kartoni: Maruško, Kozar; Crnomarković, Kapun.
* Rdeči karton: Elšnik (90.).

Obračun v Murski Soboti, ki je imel tudi nekaj prazničnega pridiha ob 30-letnici domače navijaške skupine Black Gringos, ta je s pirotehniko in ognjemeti dodatno razsvetlila (in na trenutke zadimila) Fazanerijo, je pripadel Muri, ki je tako dobila lepo popotnico za četrtkov uvodni obračun v skupinskem delu konferenčne lige, ko bo v Fazaneriji gostoval nizozemski Vitesse. Mura je prišla do tretje zmage v sezoni, Olimpija, ki je bila v drugem polčasu boljši tekmec, pa je doživela tretji poraz.

Mura, ki je med drugim pogrešala poškodovanega Luko Bobičanca in bolnega Nardina Mulahusejnovića, je tekmo začela precej odločneje kot Olimpija in čeravno v teh uvodnih minutah ni resneje ogrozila Nejca Vidmarja, ga je premagala v 18. minuti. Takrat je po podaji iz kota z leve strani z glavo zadel Žan Karničnik. Štiri minute zatem pa je imel ljubljanski vratar še nekaj dela po poskusu Klemna Šturma.

Po še eni nevarnosti v ljubljanskem kazenskem prostoru, ko je streljal Tomi Horvat, so gosti vendarle prvič resneje zagrozili v 42. minuti, ko je Djalo Aldair prišel do strela, toda Matko Obradović tudi pri tem ni imel veliko dela. Precej več ga je imel v 43. minuti po poskusu Timija Maxa Elšnika z roba kazenskega prostora, ko je Murin čuvaj mreže žogo z lepo obrambo odbil v kot. Po tem so gosti še enkrat premalo natančno poskusili z glavo.

Olimpija je ta nalet prenesla tudi v uvod drugega polčasa, v 47. minuti je po lepi akciji na koncu cilj zgrešil Tomislav Tomić. Na drugi strani je v 53. minuti poskusil Mihael Klepač, a tudi on nenatančno. V 59. minuti je ob boljši igri zeleno-belih do strela prišel Almedin Ziljkić, spet pa je dobro posredoval Obradović. Le malce zatem je iz bližine zgrešil Đorđe Crnomarković.

Ljubljančani so še naprej pritiskali, toda nikakor niso našli prave vrzeli v domači obrambi. V 86. minuti je sicer poskusil Svit Sešlar, toda meril je preveč po sredini, podobno kot nekaj minut pozneje Elšnik. Vmes so Sobočani dosegli gol prek Staniše Mandića, ki pa je bil v prepovedanem položaju. V prvi minuti sodniškega dodatka pa si je neposreden rdeči karton prislužil kapetan Olimpije Elšnik, ko je s podplatom grobo zadel golenico Nika Lorbka. Zadnjo priložnost za izenačenje je zapravil Sešlar, ko je z glavo žogo poslal nekaj decimetrov čez prečko.

Mura bo v 9. krogu prihodnjo nedeljo gostovala pri Mariboru, Olimpija pa bo na prej gostila Celje.

SORODNE NOVICE

  • 09.09.2021 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Mura - Olimpija
    Sobotni večer bo zaznamoval prekmursko-ljubljanski spopad. Komu bo pripadel derbi kroga?

DELI NA