19.08.2023 | Prva liga Telemach
Goliada pripadla Olimpiji

Aluminij - Olimpija 4:5 (2:1)

* Športni park, sodniki: Antič, Vidali, Mežnar.
* Strelci: 1:0 Skiba (2.), 1:1 Rui Pedro (6.), 2:1 Bilji (24.), 2:2 Lucas (58.), 2:3 Lucas (59.), 3:3 Jovan (74.), 4:3 Brest (77.), 4:4 Motika (83.), 4:5 Nukić (87.).
* Aluminij: Banić, Jovan, Koblar, Schaubach, Martić, Jagić, Gorenak (od 64. Brkljača), Brest (od 88. Baskera), Bilji (od 88. Pečnik), Jovanović (od 79. Katuša), Skiba (od 64. Susso).
* Olimpija: Vidovšek, Silva, Karamatić (od 46. Fadida), Ratnik, Muhamedbegović, Sešlar (od 83. Nukić), Posavec (od 79. Elšnik), Gavrić (od 79. Motika), Lucas, Krefl (od 83. Sualehe), Rui Pedro.
* Rumeni kartoni: Martić, Schaubach; Rui Pedro, Sešlar, Posavec, Sualehe.
* Rdeči karton: /.

Aluminij in Olimpija sta v Kidričevem prikazala razburljivo tekmo, polno golov in preobratov. Na koncu so celo kožo odnesli Ljubljančani, zmagoviti gol pa je v 87. minuti dosegel Mustafa Nukić. Eden junakov zmage je bil tudi Pedro Lucas z dvema goloma in podajo. Olimpija je zdaj pri devetih točkah, toliko jih imata tudi Maribor ob tekmi manj in Koper. Aluminij je ostal pri štirih.

Kidričani so silovito odprli tekmo in že po dobri minuti povedli. Daniel Skiba je iz bližine unovčil podajo Gašperja Jovana, ki je na levi strani pobegnil Jorgeju Silvi. Pet minut pozneje pa so slovenski prvaki izenačili, po podaji Pedra Lucasa je svoj tretji gol v sezoni dosegel Rui Pedro.

Obe ekipi sta nato imeli še po eno nevarno akcijo, v 10. minuti je moral posredovati Matevž Vidovšek po strelu Marka Bresta, v 13. pa na drugi strani Tibor Banić po poskusu Matea Karamatića.

V 24. je po dobri akciji domača ekipa spet povedla, strelec je bil Artem Bilji, ki je zadel z devetih metrov. Tri minute pozneje bi lahko Olimpija znova izenačila, vendar je spet izvrstno posredoval Banić, v 28. minuti pa se je zdelo, da se bo Brestu prebiti skozi Olimpijino obrambo, tudi Vidovšek je že bil na tleh, na koncu pa so igralci v zelenem le ustavili domačega napadalca.

Olimpija pa je znova zagrozila v 41. minuti, ko je v osrčju kazenskega prostora do žoge prišel Rui Pedro, a je bil malce premalo natančen.

V uvodu drugega polčasa so spet imeli Ljubljančani več žogo v posesti (imeli so jo več kot 70 odstotkov časa), v 57. minuti sta zaporedoma streljala Jorge Silva in Lucas, a sta bila oba neuspešna.

Slednji pa je v 58. minuti le poskrbel za izenačenje. Takrat je s strelom z glavo unovčil podajo Ruija Pedra z leve strani. Lucas je le minuto pozneje poskrbel še za 3:2, potem ko je po podaji Ivana Posavca zadel z roba kazenskega prostora.

Zdelo se je, da je imela Olimpija vse pod nadzorom, toda v 74. minuti so se domači spet vrnili v igro, ko sta Marko Brkljača in Jovan izigrala ljubljansko obrambo, zadel pa je slednji. Le tri minute pozneje pa nov preobrat - Aluminij je namreč spet povedel, ko je malce z leve strani v kazenskem prostoru zadel Brest.

Toča golov pa se je nadaljevala. V 83. minuti je namreč tudi Olimpija dosegla svoj četrti zadetek, podajo Saarja Fadide je spretno pred vrati unovčil Nemanja Motika. Deveti zadetek na srečanju pa je v 87. minuti dosegel Mustafa Nukić, Olimpijin napadalec je z glavo unovčil natančno podajo Jorgeja Silve z desne strani.

Aluminij bo v 6. krogu v petek gostil Muro, Olimpija pa dva dni pozneje Celje.

 

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.08.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Aluminij - Olimpija
    Novinec med elito pričakuje aktualnega prvaka. Lahko šumarji presenetijo zmaje?

DELI NA