Gorenjci odpravili Nafto
Triglav Gorenjska je v 33. krogu Prve lige premagal lendavsko Nafto s 4:0 (3:0).

Derbi začelja so dobili Kranjčani, ki pa jih tako kot današnjega tekmeca Nafto in Primorje čaka bitka v boju za licenco za prihodnjo tekmovalno sezono.

Triglav je današnji obračun odločil že v prvem delu, ko je trikrat zadel v polno, Lendavčani pa so bili v tem delu povsem nenevarni, le za odtenek bolje pa je bilo v drugem polčasu. Gorenjci so po 33 krogih pri 32 točkah na devetem mestu, Nafta je osma s 33.

Kranjčani so silovito začeli tekmo proti Lendavčanom, saj so po 11 minutah vodili že z 2:0. V sedmi minuti je po kotu Petar Stojnić z glavo žogo poslal pod prečko, le štiri minute zatem pa je z desne strani podal Rok Brajič, pred golom pa je bil dobro postavljen Ajdin Redžić, ki je zadel za 2:0.

Tudi v nadaljevanju so bili konkretnejši domačini, ki so med drugim v 35. minuti prek Alena Krcića zadeli še prečko. V 38. minuti so Kranjčani vodili že s 3:0, Dragan Ovčina je podal z desne strani, Redžić pa je žogo z glavo preusmeril v mrežo.

Drugi polčas je malce obetavneje začela Nafta, ki je imela pobudo, bila veliko na Triglavovi polovici, a res nevarnega strela ji ni uspelo sprožiti. Večkrat so tudi v nadaljevanju poskusili domači, ki pa po strelsko odličnem prvem polčasu v tem delu igre niso bili tako natančni. Kljub temu so v sodniškem dodatku še enkrat zatresli mrežo Nafte, končni izid je postavil Matej Pirc.

SORODNE NOVICE

DELI NA