Gorenjci s prvo zmago
Triglav Gorenjska je v 4. krogu Prve lige na domačem igrišču premagal Primorje s 3:2 (2:2).

Kranjčani so dosegli prvo sezonsko zmago v elitni nogometni druščini, na domačem igrišču pa so ugnali v minuli sezoni najhujšega tekmeca na drugoligaški sceni - Ajdovce.

Domači nogometaši so se z zmago povzpeli na sedmo mesto, gostujoči pa po tretjem porazu ostajajo na zadnjem, desetem mestu.

Obe ekipi sta tekmo začeli previdno, dogajanje na igrišču pa je popestril Bojan Đukič, ki je Ajdovce v 17. minuti popeljal do vodstva. A Kranjčani niso dolgo čakali na izenačenje, že tri minute kasneje je Josip Špelič sprožil "projektil" s 25 metrov in izenačil na 1:1.

Le sedem minut kasneje so si kranjski nogometaši znova stekli v objem. Akcijo je začel Burgar, ki je na levi strani ušel gostujočim igralcem in poslal uporaben predložek v kazenski prostor, kjer se je najbolje znašel Alen Krcič in povišal na 2:1. V sami končnici prvega polčasa so Ajdovci postavili tekmo v začetno izhodišče, po prostem strelu Amera Jukana pa je odbito žogo v gol pospravil Dejan Marijanovič.

V začetku drugega polčasa je približno 500 gledalcev spremljalo nezanimivo predstavo, v 58. minuti pa je nepazljivi Đukič v kazenskem prostoru zrušil Anžeta Jelarja, Špelič pa je z natančnim izvajanjem 11-metrovke povišal na 3:2.

Le nekaj minut kasneje se je Vladimir Ostojič znašel pred domačim vratarjem Miho Gracarjem, a je streljal mimo gola. Gostitelji so se v nadaljevanju ubranili vseh ajdovskih napadov, tik pred koncem pa je Bernard Stjepanovič zadel okvir vrat.

Primorje se bo v nedeljo, 15. avgusta, na domačem igrišču pomeril z velenjskim Rudarjem, Triglav Gorenjska pa bo v soboto gostovala pri Domžalah.

SORODNE NOVICE

  • 08.08.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Triglav - Primorje
    Oglejte si izjave po tekmi 4. kroga Triglav Gorenjska - Primorje.

DELI NA