Gorenjci ugnali Nafto
Triglav Gorenjska je v 15. krogu Prve lige  na domačem igrišču premagal Nafto z 2:0 (1:0).

Maloštevilni gledalci so kranjski športni center tokrat zapuščali zadovoljni. Še nobeno moštvo namreč v tej sezoni v Kranju ni bilo tako nadigrano kot tokrat Nafta.

Gostje so namreč lahko zadovoljni, da so se v domačo Lendavo vrnili z le dvema goloma v svoji mreži.

Domači so prvič zapretili že v osmi minuti, ko je Robert Najdenov poslal predložek v kazenski prostor gostov. Tam je bilo nekaj domačih napadalcev v nedovoljenem položaju, a se nihče žoge ni dotaknil.

Končala je v mreži, sodnik pa se je odločil za nedovoljeni položaj, saj je menil, da je predvsem Dejan Burgar oviral gostujočega vratarja. Napadi domačih kljub temu niso pojenjali. Sledil je poskus Burgarja čez gol, Maticu Severju pa je strel ubranil gostujoči vratar Tomaž Murko.

V 25. minuti je bil znova v akciji Sever, ki je že preigral Murka, vendar mu je žoga ušla predaleč in priložnost je splavala po vodi. Minuto pozneje je lepo preigraval Dragan Ovčina, ki je podal pred gol, kjer pa je bil Burgar prekratek, da bi žogo zabil v prazno mrežo.

V 33. minuti so do svoje priložnosti prišli tudi gostje, toda strel Jožeta Benka je domači čuvaj mreže Miha Gracar ubranil. Odgovoril je Burgar s strelom čez gol, nato pa so bili znova nevarni gostje. Ivan Filipovič se je znašel v ugodnem položaju, a je Gracar še enkrat lepo posredoval.

Ko so bili nogometaši z mislimi že na poti v slačilnico, je Burgar stekel za dolgo globinsko podajo. Murko ga je sicer prehitel in žogo odbil, vendar le do Anžeta Jelarja. Slednji je lepo zaposlil svojega kapetana in Burgar je Triglavane popeljal do zasluženega vodstva.

V nadaljevanju je bilo priložnosti manj, Kranjčani pa so izkoristili že svojo prvo. Izvajali so prosti strel s kakih 25 metrov. Po kratki podaji je streljal Ovčina, Murko je žogo le kratko odbil, Sever pa jo je zabil v mrežo. Tudi po zadetku so bili domači nevarnejši in Murko je imel kar precej dela ob poskusih Bernarda Stjepanoviča in Jelarja z razdalje.

Šele v 68. minuti je bilo znova nevarno tudi pred domačim golom, toda strel Konstantina Vassiljeva je zletel čez gol. Že v naslednji minuti je isti igralec lepo zaposlil Benka, ki pa je z glavo žogo poslal čez prečko. Podobno nenatančen je bil na drugi strani tudi Stjepanovič, ki je prišel do strela po kotu Ovčine.

V zadnjih minutah so gostje še zadnjič pritisnili in enega od napadov je z močnim strelom zaključil Arpad Vaš, njegov strel pa je zletel visoko preko gola. Še dvakrat je svoj strel preizkusil tudi Vassiljev, ki je izvajal prosta strela s kakih 30 metrov od domačega gola.

Najprej je z desne strani cilj zgrešil, ko je poskusil z leve, pa je Gracar žogo zanesljivo ujel. Zadnja priložnost na srečanju je vendarle pripadla domačim, ko je v 84. minuti Burgar prestregel podajo gostujočih branilcev in žogo podal Stjepanoviču, ki pa je še enkrat meril previsoko.

SORODNE NOVICE

  • 31.10.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Triglav - Nafta
    Oglejte si izjave s tekme 15. kroga Prve lige Triglav Gorenjska - Rudar.

DELI NA