Gorenjci ugnali Olimpijo
Olimpija je v zadnjem, 36. krogu Prve lige izgubila s Triglavom Gorenjsko z 1:3 (0:2).

Triglavani so imeli v zadnjem krogu usodo še vedno v svojih rokah. Z uspehom oziroma vsaj točko v Ljubljani bi se namreč izognili devetemu mestu in s tem dodatnim kvalifikacijam za drugo ligo; dvoboj na daljavo so imeli za osmo z Nafto, ki pa je imela dve točki slabše izhodišče in za tekmeca Koper.

Gorenjci so hitro pokazali, da so bolj motivirani. Prvo nevarno akcijo sta izpeljala Ajdin Redžič in Anže Jelar, a je slednji pri podaji nekoliko zamudil. Redžič pa je že nekaj minut pozneje prvič premagal Damirja Botonjiča z natančnim strelom v daljši kot vrat domače ekipe. Domači so nevarneje zapretili šele po protinapadu Adnana Bešiča, ki pa je bil nenatančen in Žan Pelko je bil brez dela. V 35. minuti se je je moral po prodoru Dragana Ovčine izkazati domači vratar Botonjič. Ista igralca sta bila v glavnih vlogah še tik pred polčasom, ko je gorenjski napadalec bržčas želel le podati v kazenski prostor, vratar zeleno-belih pa je posredoval tako nespretno, da je žogo podaljšal v lastno mrežo.

Triglav je tako drugi polčas začel z lepo prednostjo, a nič manj zavzeto, kar se je obrestovalo že v 51. minuti. Triglavovo akcijo je začel Redžič, ki je podal do Uroša Smoleja. Njegov strel je vratar Botonjič le odbil, toda po odbiti žogi je takoj udaril Redžič in jo z močnim strelom poslal v mrežo domačih. Gostje bi vodstvo lahko povišali deset minut pozneje, toda Jelar je bil po hitri akciji za las nenatančen.

Olimpija je v drugem polčasu dolgo iskala priključek. Delno ga je ujela v 70. minuti, ko je v kazenskem prostoru padel Milan Andjelkovič, sodnik pa je pokazal na belo točko. Zanesljiv izvajalec enajstmetrovke je bil Dare Vršič in izid je bil 1:3.

Ob koncu tekme so bili domači nekoliko boljši, a neučinkoviti. Predvsem Bešič bi lahko v 82. minuti odigral precej bolje, saj je po podaji Škerjanca zgrešil žogo, ko je bil sam le meter od vrat. Pet minut pozneje je vratar gostov Pelko s pogumno obrambo preprečil strel Sretena Sretenoviča s podobnega mesta. Za goste pa bi lahko po protinapadu Redžič dosegel še tretji gol na tekmi, vendar je bil v 85. minuti hitrejši Botonjič.

SORODNE NOVICE

  • 29.05.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Olimpija - Triglav
    Oglejte si izjavi po tekmi 36. kroga Prve Lige Olimpija - Triglav.

DELI NA