Gorenjski šok na Obali
Luka Koper je v 21. krogu Prve lige izgubil proti Triglavu Gorenjski z 0:1 (0:1).

Koprčani so se domačemu občinstvu v prvi domači spomladanski tekmi predstavili v slabi luči. Z izjemo poškodovanega Mirana Pavlina in kaznovanega Ermina Hasića so nastopili v praktično popolni zasedbi, a to ni bilo dovolj za trdožive Gorenjce.

Koprčani kljub porazu ostajajo trdno na tretjem mestu, medtem ko je Triglav osmi.

Domači so bolje krenili v tekmo in v 13. minuti je po podaji Milana Osterca Mitja Brulc zatresel okvir gostujočih vrat. Pritisk rumeno-modrih pa ni dolgo trajal. V 24. minuti je Petar Stojnić močno streljal z 20 metrov, Igor Nenezić pa je žogo s skrajnimi močmi odbil v okvir vrat. V 38. minuti so gosti, ki so se bolj ali manj branili, krenili v protinapad in po strelu Dejana Burgarja se je spet izkazal Nenezić.

Gorenjci so bili bolj učinkoviti dve minuti pozneje, ko je spet pobegnil Burgar, njegov predložek pred vrata Nenezića pa je v mrežo potisnil spretni Ajdin Redžić. Zadnjo priložnost za izenačenje v prvem polčasu so imeli domači v 42. minuti, ko je po podaji Dina Stančiča Osterc z glavo streljal mimo gola s petih metrov.

Isti nogometaš je na začetku drugega polčasa podal pred gostujoča vrata, a Ivica Guberac s sedmih metrov z glavo ni premagal Mihe Gracarja. Koprčani so močno pritiskali in v 55. minuti je Davor Bubanja zapravil izjemno priložnost, ko je prišel sam pred Gracarja, a nespretno streljal naravnost vanj.

Minuto pozneje je pravo "bombo" s 25 metrov sprožil najboljši pri domačih Konstantin Vasiljev, vendar je bil gostujoči vratar spet na mestu. Koprčani so zadnje pol ure jalovo napadali, poskušali z visokimi podajami, trmasti gosti pa so v protinapadih predvsem razpoloženega Burgarja najprej v 69. nato pa še v 90. minuti zapravili priložnosti za drugi zadetek.

SORODNE NOVICE

  • 06.03.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Koper-Triglav
    Oglejte si izjave po tekmi 21. kroga Prve lige Koper - Triglav.

DELI NA