Gorica zmagala v Stožicah
Olimpija je v 21. krogu Prve lige izgubila proti Hitu Gorici z 1:2 (1:1).

V Stožicah sta se pomerili ekipi, ki sta se potegovali za končno drugo mesto po jesenskem delu sezone. Uspešnejši so bili belo-modri iz Nove Gorice, ki so v zadnje dobre pol ure ob vodstvu z 2:1 povsem onemogočili gostitelje in se veselili zmage.
 
Potem ko gledalci v prvih 20 minutah niso videli veliko "akcije", so Ljubljančani povedli v 25. minuti. Po levi strani je lepo prodrl Matic Fink, podal v sredino do Vršiča, ta pa je s slabih desetih metrov brez težav ugnal Darka Brljaka. V 32. minuti so imeli gosti lepo priložnost za izenačenje, vendar je poskus Vita Pluta iz bližine zaustavil Elvis Džafić.

V 34. minuti je ljubljanski vratar le klonil po diagonalnem strelu Dina Martinovića v desni spodnji kot. Zadnji mož pred Džafićem je bil sicer Plut v prepovedanem položaju, ki se je umaknil žogi, a so sodniki menili, da goriški napadalec ni vplival na igro. Tudi končnica dokaj dinamične tekme je ponudila nekaj razburjenja, v 45. minuti je namreč Adnan Bešić iz obrata zatresel prečko.

V uvodu drugega polčasa so nekaj več spet poskušali domači, toda gosti so v 57. minuti povedli, potem ko je Dalibor Radujko - pozneje je pomagal ljubljanskemu napadu - po podaji Dejana Žigona z nogo premagal Džafića. V 70. minuti je moral sodnik tekmo za nekaj trenutkov prekiniti, saj so domači navijači s trakovi "pobelili" kazenski prostor Gorice. Takoj zatem je zapretil Blaž Božič in povzročil nekaj težav Brljaku, na drugi strani pa je zgrešil Dejan Žigon.

V 84. minuti se je Sandi Arčon lepo otresel svojega čuvaja, prišel sam pred Džafića, toda brez potrebe preigraval vratarja, ki mu je žogo odvzel. V končnici tekme se je napadu Olimpije iz obrambe priključil še Milan Anđelković, toda Novogoričani so tudi v teh trenutkih disciplinirano igrali, preprečevali vse ljubljanske namere (v tretji minuti sodniškega dodatka je sicer iz bližine zgrešil Radujko) ter se veselili zmage.

SORODNE NOVICE

  • 04.12.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Olimpija - Gorica
    Oglejte si izjavo iz Ljubljane, s tekme 21. kroga Prve lige Olimpija - Gorica.

    Spregovoril je trener Olimpije Dušan Kosič.

DELI NA