Goričani s štirimi zadetki do zmage

Gorica - Aluminij 4:1 (1:1)Stadion v Športnem parku, gledalcev 300, sodniki: Žnidaršič (Kranj), Šinkovec (Begunje), Ajdovec (Kranj).
Strelci: 1:0 Praprotnik (13.), 1:1 Jeleč (40.), 2.1 Kadrija (54.), 3:1 Praprotnik (64.), 4:1 Ndiaye (75.).

Gorica: Simčič, Kadrija, Celcer, Vetrih, Širok, Žigon (od 88. Dornik), Praprotnik, Gregorič, Bremec (od 71. K. Jogan), Ndiaye, A. Jogan.
Aluminij: Murko, Topolovec, Bingo, Kurež, Drevenšek, Medved (od 69. Spahič), Kožar (od 24. Vraničar), Kašnik, Rešek (od 58. Pečovnik), Jeleč, Brezovački.

Rumeni kartoni: Ndiaye, Vetrih, Kadrija; Vraničar, Kožar, Drevenšek, Rešek.
Rdeča kartona: Ndiaye (80.); Kožar (48.).

Goričani so bili že nekaj časa brez prave forme in brez uspehov. Po treh porazih in dveh neodločenih izidih na zadnjih petih dvobojih je goriški klub padel na osmo mesto lestvice. V tem pogledu so bili favoriti gostje, pred dvobojem četrta ekipa prvenstva, ki so imeli pred tekmeci sedem točk prednost, za popotnico pa gladko zmago proti Rudarju. Dobili pa so tudi prvo medsebojno tkemo pred dvema mesecema, ko je bilo 2:1. A na koncu so domači le prekinili niz neuspehov in dodobra napolnili mrežo moštva iz Kidričevega, končni izid je bil 4:1.

Domači so bili bolj poletni že na začetku tekme, Dejan Žigon in Amadej Vetrih pa sta prva preizkusila vratarja Aluminija Tomaža Murka. Ta je moral v 13. miniti tudi prvič po žogo v mrežo, Matija Širok je podal z desne strani v kazenski prostor, kjer je bil na pravem mestu Nejc Praprotnik in povedel domače v vodstvo. Goričani so bili še naprej tisti, ki so narekovali ritem, gostje pa v uvodnem delu prvega polčasa niso bili preveč nevarni pred domačim vratarjem Vasjo Simčičem. Vseeno pa se nato prvi polčas ni končal po željah domačih, veselili pa so se tudi nogometaši Aluminija. Pet minut pred koncem je najprej Tomaž Kožar po prodoru zadel vratnico, v nadaljevanju akcije pa je žoga prišla do Roberta Kureža, ta je podal do Jurice Jeleča, slednji pa je zadel za 1:1.

A drugi polčas je bil nato povsem v znamenju domačih. Ti so hitro dobili tudi številčno premoč, saj je Kožar že v 48. minuti dobil drugi rumeni karton. Pet minut pozneje pa so domači spet vodili. Po podaji Welleja Ndiaya je s kakšnih 25 metrov močno in natančno ustrelil Taulant Kadrija ter premagal Murka. Deset minut pozneje pa so domači vodstvo še utrdili. Po hitri akciji so izkoristili razredčene obrambne vrste tekmecev, za 3:1 pa je poskrbel Nejc Praprotnik, ki je tako dosegel drugi gol na tekmi. Trend zadetkov na vsakih deset minut pa so domači nato nadaljevali in končali v 77. minuti. Po kotu je akcijo nadaljeval Alen Jogan, žogo je dobil Ndiaye in jo z glavo poslal v mrežo gostujoče ekipe.

Strelec zadnjega goriškega gola pa je nato kmalu tudi sam končal nastop predčasno. Deset minut pred koncem je namreč tudi on prejel drugi rumeni karton, tako da sta imeli ekipi v zadnjem delu spet enako število igralcev na terenu. A gostje tega niso mogli več izkoristiti, vodstvo domačih je bilo dovolj trdno, da so brez težav ubranili nekaj polpriložnosti tekmecev in si po dveh sušnih mesecih spet priborili tri točke.

Tekst: STA

SORODNE NOVICE

DELI NA