Goričani z zmago iz LV
Nogometaši Maribora so v 21. krogu Prve lige izgubili proti Hitu Gorici z 1:2 (1:2).

Novogoričani so prekinili zmagoviti niz Mariborčanov. To je prvi poraz vodilnega moštva lige, v tej sezoni jih je premagal le Palermo v evropski ligi. Kar lepo število gledalcev si je na prvi domači spomladanski tekmi prišlo ogledat prenovljeno moštvo Maribora.

Toda zmage, ki bi jih utrdila na prvem mestu, niso dočakali. Domači so imeli več žoge v nogah, toda pri realizaciji akcij so bili slabi.

Začetek tekme ni obetal poraza, kajti že v deseti minuti so se domači veselili zadetka. Goran Cvijanović je po levi strani lepo preigraval, z roba kazenskega prostora pa poslal natančen predložek, po katerem Robertu Beriču ni bilo težko iz bližine zadeti.

V nadaljevanju so se pokazale prve razpoke v prenovljeni obrambi vijoličastih. To so gostje izkoristili že v 16. minuti. Neodločnost domačih je po podaji Admirja Kršića izkoristil Danjel Rakušček, ki je zadel levi spodnji kot vrat vratarja Mateja Radana. V 23. minuti je Marcos Tavares podal z leve strani, a je bil Beričev strel preslab, da bi ugnal gostujočega vratarja.

V 30. minuti je Vito Plut po podaji Rakuščka stekel v kazenski prostor. Z desne strani je sprožil, vendar je Radan žogo odbil v kot. Štiri minute pozneje je Kršić s 35 metrov izvedel prosti strel in zatresel okvir vrat.

V zadnji minuti prvega polčasa pa so se gosti znova veselili. Plut je s podajo za hrbet domače obrambe lepo našel Brazilca Williama Vicenteja, ki se je znašel sam pred Radanom in ga brez težav ugnal.

Tudi v drugem polčasu je bilo zelo "vroče". Mariborčanom se je mudilo izenačiti, vršili so pritisk pred gostujočimi vrati, a niso bili uspešni. Igra je potekala v smeri goriških vrat. V 53. minuti je Vasja Simčič po strelu Beriča iz bližine žogo poslal v kot.

V 58. minuti je bila tekma prekinjena za nekaj trenutkov, ker je v prostor vratarja Simčiča padlo nekaj predmetov s tribune. Dve minuti zatem je Nejc Mevlja žogo odbil z golove črte po strelu Beriča. V 70. minuti se je spet izkazal Simčič, ki je obranil strela Beriča in Cvijanovića.

V 76. minuti se je v izjemni priložnosti znašel še Rajko Rep, a mu je pred gostujočim golom spodrsnilo in žoga je zletela čez vrata. Tudi sedem minut sodnikovega podaljška ni zadostovalo, da bi domači vsaj izenačili. V peti minuti podaljška je Tavares že iz obupa streljal s kakšnih 25 metrov, žoga pa je šla tik mimo leve vratnice.

SORODNE NOVICE

  • 05.03.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Maribor - Gorica
    Oglejte si izjave po tekmi 21. kroga Prve lige Maribor - Hit Gorica.

DELI NA