Goričani zanesljivo
Primorski derbi se je razpletel po okusu Novogoričanov. Ti so po zaslugi dobre igre v zadnje pol ure prišli do tretje zaporedne zmage in se začasno točkovno izenačili z vodilnimi Mariborčani. Koper je na drugi strani doživel tretji poraz na zadnjih štirih tekmah in ostaja na predzadnjem mestu.

Prvi polčas tekme v sončni Novi Gorici ni navdušil. Ekipi sta izpeljali le redke akcije, ki bi lahko ogrozile ena ali druga vrata. Še najnevarnejša sta bila poskusa Williama Franklina Vicenteja v 18. in Vita Pluta v 31. minuti, ko sta oba zgrešila z glavo.

Drugi polčas je bil bistveno bolj zanimiv. V 55. minuti so imeli Koprčani lepo priložnost za zadetek, ko je Goran Galešić na robu kazenskega prostora zrušil Davorja Bubanjo. Unovčil jo je Davor Bagarić, ki je žogo s prostega strela z 18 metrov uspešno spravil čez živi zid v novogoriško mrežo. Gosti so znova zapretili v 62. minuti, ko je s strani poskusil Adnan Aganović, vendar je bil Vasja Simčič dobro postavljen in preprečil novo veselje "kanarčkov".

V 68. minuti so se gostitelji veselili izenačenja. Galešić je z dobrih 20 metrov izvedel prosti strel, Igor Nenezić je slabše posredoval in žogo odbil le do Sandija Arčona, ki mu ni bilo težko zadeti za 1:1. Bubanja je šest minut pozneje na drugi strani sprožil z razdalje, vendar je žoga švignila kak meter nad novogoriško prečko, le tri minute zatem pa so belo-modri povedli.

Galešić je izvedel prosti strel z leve strani, podal v osrčje kazenskega prostora, kjer je bil najvišji Aris Zarifović in z glavo zadel za 2:1. Le nekaj trenutkov je minilo, ko so se gostitelji spet veselili. Po protinapadu je Galešić sam prišel pred Nenezića in ga nekoliko z leve strani rutinirano ukanil. Piko na i domači zmagi je postavil Danjel Rakušček v 87. minuti, ko je z 18 metrov žogo poslal v levi zgornji kot. Aljaž Struna bi lahko v 90. minuti ublažil poraz, vendar je bil njegov strel z glavo le malce premalo natančen.

SORODNE NOVICE

  • 15.10.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Gorica - Koper
    Oglejte si izjavi iz Nove Gorice,  s tekme 14. kroga Prve lige Gorica - Koper.

DELI NA