Grofi mimo Domžal
CM Celje je v 27. krogu Prve lige premagalo Domžale z 1:0 (1:0).

Celjani so se z deseto zmago v sezoni vsaj začasno prebili na četrto mesto. Poln izkupiček so vknjižili drugič zapored, tokrat so z minimalno zmago odpravili Domžale. Te so spomladi osvojile le eno točko in so na osmem mestu prvenstvene lestvice.

Po izenačenem začetku, ko sta si obe ekipi priigrali lepi priložnosti - na domžalski strani jo je v drugi minuti zapravil Tim Lo Duca, ki je z glavo meril čez gol, na celjski pa v četrti Domagoj Duspara, ki je namučil Nejca Vidmarja -, so gostitelji v sedmi minuti povedli.

Mario Močič je prišel do žoge na levem robu kazenskega prostora in kljub "spremstvu" dveh branilcev Domžal prišel do strela ter zadel spodnji desni kot Vidmarjevih vrat. Celjani so imeli novo lepo priložnost tudi v 30. minuti, ko se je sam pred Vidmarjem znašel Dejan Purišič, a zadel le zunanji del vrat.

Prvo priložnost v drugem polčasu je imel Mitja Zatkovič. Ta se je odločil za strel z 20 metrov in meril pod prečko, toda vratar Amel Mujčinovič je žogo s konicami prstov odbil v okvir vrat in preprečil zadetek. V 71. minuti pa so imeli izjemno priložnost za potrditev zmage.

Na robu kazenskega prostora je Jovan Vidovič nepravilno zadržal Dusparo in čeprav ta ni bil blizu žoge, je sodnik pokazal na belo točko. Enajstmetrovko je izvedel Dejan Urbanč, a se je izkazal Vidmar in strel obranil. V 90. minuti se je na drugi strani pred Mujčinovičem znašel Mato Šimunović, vendar je bil celjski vratar na mestu. Zadnjo priložnost na tekmi je zapravil Denis Popovič, ki je moral po protinapadu v medsebojnem dvoboju z Vidmarjem slednjemu priznati premoč.

SORODNE NOVICE

  • 21.03.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmevi: Celje - Domžale
    Oglejte si odmeve po tekmi 27. kroga CM Celje - Domžale.

DELI NA