Grofi odpravili orle
Celje je 25. krogu Prve lige doma premagalo kranjski Triglav s 3:0 (2:0).

Celjani, ki imajo za glavni cilj sezone obstanek v ligi, so nov korak k uresničitvi tega naredili danes, ko so na svojem igrišču premagali tekmeca z dna lestvice. Že v uvodu prvega polčasa so zabili dvakrat in praktično odločili tekmo.



Tako so po treh neodločenih izidih 1:1 spomladi vpisali tudi prvo zmago. Triglav, ki za Celjem zdaj zaostaja žčk, za predzadnjo Nafto pa šest, je ob eni zmagi doživel tretji spomladanski poraz in tone vse globlje.

Celjani so tekmo odlično začeli, saj je Marijo Moćić že v četrti minuti povedel svojo ekipo v vodstvo, potem ko je s strelom "iz prve" unovčil podajo iz kota Dejana Krljanovića. Devet minut zatem so gostitelji vodili že z 2:0, potem ko je Klemen Medved lepo podal v prazen prostor, pri žogi je bil najhitreje Roman Bezjak, ki se je najprej otresel svojega čuvaja, nato pa z roba kazenskega prostora ugnal še Žana Pelka.

Celjani so v naslednjih trenutkih še trikrat poskusili s streli (Marko Krajcer, Medved, Krljanović), v 36. minuti pa so imeli prvo priložnost tudi gosti, toda poskusa Enisa Đurkovića in Alena Krcića nista bila dovolj dobra za izenačenje. V 43. minuti je pri Celjanih znova poskusil Krljanović, a z glavo meril malce previsoko.

V drugem polčasu je za prvo večje razburjenje poskrbel Rok Dolžan, ki je v 68. minuti zaradi prekrška nad Bezjakom dobil svoj drugi rumen karton in moral iz igre. Celjani so tako imeli dobrih 20 minut igralca več, ob tem pa tudi zanesljivo vodstvo.

Sebastjan Gobec, Medved in Bezjak so ga v nadaljevanju skušali še povišati, a preslabo streljali, v 82. minuti pa je Tadej Kotnik po Krljanovićevi podaji vendarle dosegel nov celjski gol in dokončno odločil zmagovalca. V izdihljajih tekme so imeli oboji še nekaj (pol)priložnosti, a se izid ni več spremenil.

SORODNE NOVICE

  • 21.03.2012 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Celje - Triglav
    Oglejte si izjavi iz Celja, s tekme 25. kroga Prve lige Celje - Triglav.

DELI NA