Grofi odpravili zmaje

Olimpija je v 26. krogu Prve lige izgubila proti CM Celju z 1:3 (1:1).

Olimpiji v spomladanskem delu ne gre prav vse po načrtih. Še na tretji tekmi je ostala brez zmage. Po dveh neodločenih izidih je tokrat morala celo priznati premoč Celju, ki se je tako po dveh porazih veselilo nove zmage.

Prvi polčas dvoboja med Olimpijo in Celjem navijačev v Spodnji Šiški ni navdušil. Igra obeh ekip je bila na precej nizki ravni, nekaj "zaslug" za to gre tudi težkemu igrišču. Sicer pa so Ljubljančani povedli že v 14. minuti, ko je Rok Roj zadel iz prostega strela s 30 metrov.

A veselje domačih ni trajalo dolgo. Po kotu v 18. minuti je namreč Milan Andjelkovič žogo iz bližine pospravil v domačo mrežo.

Kmalu po začetku drugega dela so Celjani po lepi akciji prišli do vodstva. Rajko Rep je s podajo našel Romana Bezjaka, ki se je izognil prepovedanemu položaju in z močnim strelom matiral Oblaka v ljubljanskih vratih. Le malce pozneje bi lahko Mario Močič še povišal prednost Celjanov, a je z roba kazenskega prostora meril malce previsoko.

Povsem nemočno Olimpijo je dokončno pokopal zadetek Saše Bakariča, ki  je v 70. minuti učinkovito zaključil novo lepo akcijo Celjanov. V končnici tekme so sicer domačini poskušali priti do ugodnejšega izida, a jim ob brezidejni igri ni uspevalo prav nič. Celjska obramba je tako zlahka zadržala zanesljivo prednost. Pri gostiteljih je bil še najnevarnejši Agim Ibraimi, a tudi on ni znal ukaniti gostujočega vratarja Amela Mujčinoviča.

SORODNE NOVICE

  • 13.03.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmevi: Olimpija - Celje
    Oglejte si izjave po tekmi 26. kroga Prve lige Olimpija - CM Celje.

DELI NA