Grofi s pomembno zmago
CM Celje je v 31. krogu Prve lige premagalo Hit Gorico s 3:1 (2:1).

Celjani so proti Novogoričanom, ki se očitno še niso pobrali po katastrofi proti Mariboru v prejšnjem krogu, vpisali pomembne tri točke v boju za obstanek.

Z današnjo zmago so se devetemu Triglavu oddaljili za varnih šest točk, na drugi strani pa so Novogoričani s tretjim zaporednim porazom zapravili bržčas vse možnosti za preboj na mesta, ki vodijo v Evropo.

Po ne preveč razburljivih uvodnih minutah so Celjani v osmi minuti povedli. Roman Bezjak se je nekoliko z desne strani kazenskega prostora odločil za močan strel. Žoga je zadela najprej prečko, nato vratnico in se odbila na tla, po mnenju sodniške trojke pa je prešla tudi golovo črto. V 14. minuti so imeli gosti lepo priložnost za izenačenje, vendar se Vito Plut ni najbolje znašel pred Vasjo Simčičem.

Zato pa se je v 23. minuti na drugi strani znova izkazal Bezjak, ki je spet nekoliko z desne strani kazenskega prostora močno sprožil in zadel nasprotni zgornji kot novogoriških vrat. V 30. minuti so Novogoričani znižali zaostanek, ko je Matija Širok prodrl po desni strani, podal pred gol, kjer je Plut iz neposredne bližine premagal Amela Mujčinovića.

Na začetku drugega polčasa je takoj nevarno zapretil Dominik Beršnjak, ki je z enajstih metrov meril malce previsoko, Sandi Arčon pa je na drugi strani v 56. minuti sprožil po tleh z roba kazenskega prostora, vendar je bil Mujčinović kljub temu, da se je žoga dotaknila enega njegovih soigralcev, na mestu.

V 68. minuti je Miha Gregorič v svojem kazenskem prostoru podrl Ivana Firerja, sodnik je pokazal na najstrožjo kazen, ki jo je zanesljivo izvedel Zoran Pavlovič in tako potrdil zmago gostiteljev. V zadnjem delu igre namreč ekipi nista več izpeljali zares obetavne akcije, tako da je ostalo pri 3:1.+

SORODNE NOVICE

  • 03.05.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Celje-Gorica
    Oglejte si izjavi po tekmi 31. kroga Prve Lige Celje-Gorica.

DELI NA