Grofi ugnali Ptujčane
CM Celje je v 3. krogu Prve lige premagalo Labod Dravo z 1:0 (1:0).

Celjani, ki so soočajo z vsemi mogočimi težavami, so proti Dravi prišli do prve letošnje zmage. Mož odločitve je bil Biščan, gostom, ki ostajajo pri eni sami točki, pa kljub podjetnejši igri v drugem polčasu ni uspelo unovčiti številčne prednosti po izključitvi Koruna v 63. minuti.

Celjani in Ptujčani v prvem polčasu niso navdušili. Pravih akcij je bilo sila malo, saj je igra potekala večinoma med obema kazenskima prostoroma. Povsem nenevarni so bili gosti, ki so šele v samem zaključku polčasa sprožili prvi resnejši strel. Razumljivo so bili za odtenek bolj ambiciozni domačini, ki so najprej zapretili v osmi minuti po strelu Koruna, nato pa je Biščan v 12. minuti "nastreljal" gostujočega vratarja Bratuška.

V 19. minuti pa je padel tudi vodilni zadetek Celjanov. Če že igra ni bila posebej všečna, pa je za zelo lep zadetek poskrbel Biščan, ki je po preigravanju prišel do strela z 20 metrov in s pomočjo vratnice zadel za 1:0. V 35. minuti je bil domači trener Damjan Romih prisiljen opraviti prvo menjavo, poškodovanega Gobca je zamenjal Kačičnik.

Tudi v uvodu drugega polčasa ni bilo posebej razburljivo, pa čeprav sta Štraus na celjski (54. minuta) in Semler na ptujski strani (56.) prišla do kar lepih položajev za strel. Še največ pozornosti je tako požel rdeč karton Koruna v 63. minuti. Sodnik Tratnjek mu ga je pokazal, ker je v skoku s komolcem zadel Prejaca.

Po izključitvi so gosti takoj prevzeli pobudo, najnevarnejši pa je bil rezervist Zajc, ki je imel takoj dve lepi priložnosti, a obe zapravil. Po rahlem zatišju so nogometaši Drave spet pritisnili ob koncu tekme, toda Kronavetru in Semlerju nikakor ni uspelo ukaniti domačega vratarja.

Najlepšo priložnost je v 82. minuti zapravil Semler, ko je z glavo iz bližine žogo poslal mimo leve vratnice. Ob koncu tekme bi lahko celjsko zmago potrdil Štraus, ki pa je žogo z roba kazenskega prostora povsem neoviran poslal mimo desne vratnice.

SORODNE NOVICE

DELI NA