Grofi z zmago iz Kranja
Triglav je v 16. krogu Prve lige v Kranju izgubil proti CM Celju z 0:1 (0:1).

Celjani so se z zmago v Kranju povzpeli pred Muro na šesto mesto. Tekmo je odločil Roman Bezjak v 16. minuti in čeprav so se domačini ves drugi polčas trudili izenačiti, jim to ni uspelo. Gorenjci so doživeli še 11. poraz in ostajajo na zadnjem mestu prvenstvene lestvice.

Čeprav so Kranjčani v uvodu prvega polčasa imeli terensko pobudo, jim pravih akcij ni uspelo izpeljati. Zato pa so praktično iz svoje prve zadeli Celjani. V 16. minuti so Celjani hitro izvedli prosti strel, Zoran Pavlović je nato z dolgo podajo našel Romana Bezjaka, ki je povsem neoviran s pomočjo vratnice zabil svoj sedmi gol v sezoni.

V nadaljevanju gledalci prav tako niso bili deležni preveč dobre nogometne predstave, priložnosti je močno primanjkovalo, velja omeniti le poskus Pavlovića v 35. minuti, ko je poskusil skoraj s sredine igrišča, vendar je Miha Gracar le preprečil žogi pot v mrežo.

Drugi polčas so Kranjčani začeli nekoliko konkretneje, do zaključnih strelov so prišli Dragan Ovčina, David Bunderla in Alen Krcić, toda Amel Mujčinović se ni pustil premagati. V 56. minuti so domači navijači po padcu Dejan Burgarja v kazenskem prostoru gostov zahtevali najstrožjo kazen, ki pa je niso dočakali. Triglavani so bili sicer še naprej nekoliko podjetnejši, Bezjak je v 58. minuti za malo zgrešil cilj, tako kot tudi Krcić v 61. minuti.

V 70. minuti je Mujčinovića namučil še Ovčina, a je celjski vratar ostal nepremagan, tako kot tudi po poskusu Bunderle pet minut zatem. Tudi v sami končnici tekme so gostitelji vse moči usmerili v napad, a brez uspeha. Celjani so bili dovolj disciplinirani v obrambnih akcijah, da so ohranili prednost in se veselili treh točk. Triglav je v sodniškem dodatku prek Alena Ćoralića sicer zatresel mrežo, a je bil kranjski nogometaš v prepovedanem položaju. V samih izdihljajih tekme je zaradi "vroče" krvi rdeč karton dobil Ovčina.

SORODNE NOVICE

  • 30.10.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Triglav - Celje
    Oglejte si izjavi iz Kranja,  s tekme 16. kroga Prve lige Triglav - Celje.

DELI NA