Grofje mimo kockarjev
CM Celje je v 13. krogu Prve lige premagalo Interblock s 3:1 (2:0).

Celjani so po zmagi na Ptuju v prejšnjem krogu tokrat slavili tudi proti Interblocku in se tako točkovno izenačili s tretjeuvrščeno Olimpijo. Pri Celjanih so gole dosegli Bjelkanović, Bezjak in Korun. Na drugi strani so Ljubljančani, ki se jim obeta znatno znižanje plač, v Celju doživeli še četrti zaporedni poraz in vsaj začasno ostajajo na sedmem mestu.

Gostitelji, ki so prvo priložnost prek Dvorančiča zapravili v sedmi minuti, so se kmalu po začetnem sodniškem žvižgu veselili vodstva. V deseti minuti je Lovrečič izvedel kot, v gneči pa se je najbolje znašel Bjelkanović in zadel za 1:0. Celjani so zapretili tudi v 32. minuti, spet pa se iz bližine ni proslavil Dvorančić.

Toda le dve minuti pozneje so domačini vendarle znova zadeli. Lovrečič je na sredini igrišča dobil žogo in podal do Urbanča, ta jo je vrnil do Bezjaka, ki je z desetih metrov učinkovito zaključil akcijo.

Gostitelji so do konca polčasa še dvakrat zapretili prek Dvorančića, na drugi strani pa so nekajkrat poskusili tudi Ljubljančani. Tako je v tretji minuti s petih metrov zgrešil Tabot, Milenković je malce pozneje meril naravnost v Mujčinovića, Raković pa v 19. minuti ni bil natančen s 15 metrov.

Gostujoči trener je že v prvem polčasu Ntameja zamenjal z Gillom, od 46. minute dalje pa je namesto Iličića zaigral Fink. Gosti so imeli v uvodu drugega dela pobudo in med drugim prek Finka in Tabota dvakrat zapretili v 50. minuti. Toda njihov pritisk ni obrodil sadov, tako da so znova nevarnejši postali domačini, predvsem Bezjak, ki pa je bil dvakrat nenatančen.

Toda priložnost za celjski zadetek je kmalu spet prišla. V 77. minuti je Kokot v svojem kazenskem prostoru nepravilno zaustavil Bezjaka, tako da je sodnik Bukovec pokazal na belo točko. Zanesljiv izvajalec najstrožje kazni je bil Korun in tako dokončno odločil zmagovalca. V 90. minuti je častni zadetek zabil Milenković, ki je unovčil enajstmetrovko po prekršku nad Tabotom.

SORODNE NOVICE

DELI NA