HIT Gorica mimo Maribora
Nogometaši Maribora, branilci naslova, so v prvem krogu 1. SNL doma pred praznimi tribunami Ljudskega vrta izgubili s HIT Gorico z 0:1 (0:0).

Državni prvaki so s porazom začeli novo prvenstvo. Tokrat so zaradi izgredov še v prejšnji sezoni nastopili pred praznimi tribunami, čaka pa jih še ena domača tekma brez občinstva. Izgubili so proti zanje vedno nevarni Gorici.

Domači so sicer imeli žogo več v svoji posesti, vendar so v prvem polčasu to prednost zapravili. V 12. minuti je Bunderla z desne strani streljal proti vratom in zadel prečko. Mejač je v 26. minuti z leve strani stekel v kazenski prostor in nato močno streljal, vendar je bil Simčič dovolj zbran ter je ohranil mrežo nedotaknjeno.

Gostje so imeli lepo priložnost v 30. minuti, ko je Gorinšek poslal podajo v kazenski prostor z desne strani, Osterc pa je s kakšnih sedmih, osmih metrov žogo poslal mimo vratnice.

Drugi polčas je domačim prav tako prinesel prevlado v posesti žoge, vendar si Mariborčani niso znali ustvariti prave priložnosti za zadetek. Gostje so namreč zaprli vse poti do svojih vrat. V 55. minuti je Pavlovič z leve strani z 20 metrov meril proti vratom gostom, vendar je žoga zletela tik mimo vratnice.

 Tavares je v 57. minuti dosegel gol, vendar iz nedovoljenega položaja. Deset minut pozneje so gostje povedli. Kršič je izvajal prosti strel z desne strani po dosojenem prekršku; domači so neuspešno protestirali.

Po podaji je bil v skoku najvišji Gorazd Gorinšek, ki je z glavo žogo poslal pod prečko. V zadnjih minutah tekme se je igra preselila na polovico gostov, toda tega pritiska Mariborčani niso znali izkoristiti za izenačenje ali celo zmago.

SORODNE NOVICE

DELI NA