Hadžič pokopal zmajčke
Luka Koper je v 33. krogu Prve lige premagal ljubljansko Olimpijo z 2:1 (1:1).

Zeleno-beli so po 15 tekmah doživeli prvi poraz in to ravno proti tekmecu za tretje mesto na lestvici. V primeru zmage bi se Ljubljančani zavihteli pred Primorce, tako pa so jim slednji spet pobegnili za štiri točke.

Junak tekme v Kopru, v kateri je bila domača ekipa v celoti gledano boljši tekmec, je bil Damir Hadžić z obema goloma za domačine.

Koprčani so od prve minute dalje pritisnili proti vratom gostov in v osmi minuti je Milan Osterc z osmih metrov zadel le zunanji del mreže. Sedem minut pozneje je Dejan Marijanović z vsega petih metrov sam in neoviran streljal naravnost v ljubljanskega vratarja Damirja Botonjića.

Kazen za zgrešeni priložnosti je sledila v 19. minuti, ko je strel Aneja Lovrečiča z roba kazenskega prostora Adnan Bešić spretno preusmeril v koprsko mrežo.

Nekaj zmede v domači vrsti bi skorajda izkoristil tudi Davor Škerjanc, a je njegov strel v 27. minuti z desetih metrov Igor Nenezić zanesljivo zaustavil. Aktivno igro v nadaljevanju so Koprčani kronali prav v izdihljajih prvega polčasa. Po kotu Konstantina Vasiljeva je Milan Osterc z glavo žogo preusmeril do Hadžića, ki mu s petih metrov ni bilo težko doseči izenačujočega zadetka.

Tudi v nadaljevanju tekme so bili Koprčani nekoliko aktivnejši in v 56. minuti je Osterc po protinapadu že preigral Botonjića, a je Olimpijina obramba v zadnjem trenutku žogo z golove črte izbila v kot. V naslednjem napadu je Vasiljev poslal predložek v kazenski prostor gostov, Hadžić pa je izvrstno reagiral in z glavo žogo poslal za Botonjićev hrbet za 2:1.

Po tem zadetku je pobudo prevzela Olimpija, Koprčani pa so se osredotočili na protinapade. V enem izmed teh je v 77. minuti Amir Karič lepo našel Davorja Bubanjo, ki pa je osamljen pred vrati gostov slabo streljal. Edini nevaren poskus zeleno-belih je bil izvrsten strel Petra Stojanovića s 25 metrov v drugi minuti sodniškega dodatka, a je Nenezić žogo izpod prečke izbil v kot.

SORODNE NOVICE

  • 11.05.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Koper - Olimpija
    Oglejte si izjavi po tekmi 33. kroga Prve Lige Koper-Olimpija.

DELI NA