Halilović v zadnjem hipu

Nogometaši Drave so v zadnjem trenutku izvlekli remi proti Primorju v zadnji tekmi 17. kroga PLTS (1:1). Potem, ko so gostje iz Ajdovščine od 30. minute vodili z minimalnim izidom, je Halilović tik ob koncu obračuna gostiteljem le zagotovil remi. Ptujčani so tako vendarle prekinili črni niz šestih zaporednih porazov.

Domačini so se zavedali pomembnosti tekme in so začeli zelo zavzeto. V četrti minuti je s strelom poizkušal Drevenšek, vendar je meril previsoko. Štiri minute pozneje je Bošnjak dobil lepo žogo nekoliko na levo stran v kazenskem prostoru Primorja, vendar je njegov strel zletel mimo leve vratnice.

Sčasoma so domačini igro umirili, gostje pa so svoje priložnosti iskali v hitrih nasprotnih napadih. V 30. minuti pa so povedli. Teinović je s prostega strela žogo poslal v domači kazenski prostor, Krstič, ki je v igro vstopil namesto poškodovanega Panikvarja, pa je matiral domačega vratarja Murka.

Primorci so zapretili tudi takoj na začetku drugega polčasa, ko so lepo izigrali domačo obrambo, streljal je Teinovič, ki je verjetno žogo že videl v mreži, vendar jo je požrtvovalno izbil Halilović. Nato so pobudo prevzeli domačini, ki so sprožili kar nekaj strelov proti vratom rdeče-črnih, toda vsi po vrsti so bili nenatančni.

Ko je že kazalo, da Drava še sedmič zapored poražena, je bil v prvi minuti sodnikovega podaljška v gneči pred vrati Primorja najbolj zbran Halilović in gostiteljem prinesel tako želeno točko.

SORODNE NOVICE

DELI NA