Hat-trick Osterca
Luka Koper je v 15. krogu Prve lige doma premagal Nafto s 4:1 (3:1).

Koprčani so brez posebnih težav ugnali ekipo iz Lendave in jo tako tudi prehiteli na prvenstveni lestvici, na kateri zdaj zasedajo osmo mesto.

Že v prvem resnem napadu so domači povedli. Po kotu Davorja Bagariča se je v 4. minuti v gneči najbolje znašel zimzeleni Milan Osterc in iz neposredne bližine tudi zadel.

Gostje, ki so bili praktično v podrejeni vlogi celotno srečanje, pa so vseeno izenačili. Miha Blažič je v kazenskem prostoru podrl Duška Vraneševiča in sodnik je pokazal na belo točko. Igralec Nafte, nad katerim je tudi bil storjen prekršek, je zadel iz enajstmetrovke.

Pet minut kasneje je Osterc vtekel iz ozadja, se lepo izognil prepovedanemu položaju, v dvoboju ena na ena z vratarjem Darkom Pršo pa izšel kot zmagovalec. V 39. minuti bi Blažič iz sredine igrišča skoraj presenetil vratarja gostov, ko je žogo po nenadnem udarcu Prša žogo komaj izboksal v kot. Minuto kasneje je Matej Pučko podal do Davorja Bubanje, ki je iz 12-ih metrov iz obrata zadel za 3:1.

V drugem polčasu so prvi zapretili gostje. Po poizkusu Gabriela Da Silve se je izkazal koprski vratar Ermin Hasič. V naslednjem napadu se je v vlogi podajalca znašel mladi Pučko, Osterc je preigral Pršo in s svojim tretjim zadetkom Koper povedel v vodstvo s 4:1.

Ofenizva domačih se je nadaljevala. V 65. minuti je Bubanja močno streljal iz roba kazenskega prostora, Prša je žogo kratko odbil, Doris Kelenc pa je iz bližine zadel le vratnico. Do konca srečanja beležimo še tri neuspele poizkuse rezervista Ivana Berečeviča, ki pa so se končali neuspešno

SORODNE NOVICE

  • 23.10.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Koper - Nafta
    Oglejte si izjavi iz Kopra,  s tekme 15. kroga Prve lige Koper - Nafta.

DELI NA