Hat-trick Pluta za remi
Domžale in Maribor sta se v 22. krogu Prve Lige Telekom Slovenije razšla s 3:3.

Domžalski športni park je gostil dvoboj državnih prvakov iz Domžal in glavnih kandidatov za njihove naslednike iz Maribora. Domači so imeli ekaj terenske pobude na začetku tekme in hitro prišli do vodstva z 2:0. V 30. minuti je po Hanžičevi podaji na levi strani Perme podal Apatiču, ki je z natančnim strelom zabil svoj prvi prvoligaški gol. Tri minute kasneje je Brezič odlično streljal prosti strel s 25 metrov in žoga je vratnice zletela v mrežo.

Mariborčani so bili v nadaljevanju bistveno nevarnejši. V 49. minuti  se je Tavares odločil za strel, Brljak je žogo odbil, pritekel pa je Plut in iz bližine zadel. V 60. minuti je Tavares spet prišel pred Brljaka, ki je žogo spet odbil do Pluta, slednji pa je spet dosegel gol.

Badžim je kasneje namesto Permeta v igro poslal Bešića, še ne osemnajstletni napadalec Domžal pa je kmalu izkoristil napako Pridigarja, ki je po podaji iz kota izpustil žogo, in spet povedel Domžale v vodstvo. Na koncu pa je spet na sceno stopil Plut, ki je v 84. minuti kaznoval napako Brljaka, ki je stekel iz svojih vrat in podaril žogo mariborskemu napadalcu, ta pa je s hat-trickom izenačil na končnih 3:3.

SORODNE NOVICE

  • 18.02.2009 | Prva liga Telekom Slovenije
    Sprememba ure v Domžalah
    Tekma 22. kroga PLTS med Domžalami in Mariborom bo ob 15. uri in ne ob 18.00, kot je bilo sprva.

DELI NA