Hat-trick Tavaresa
Maribor je v 5. krogu Prve lige premagal Nafto s 3:1 (1:1).

Derbi kroga se je končal z zmago Maribora. Dvoboj prvouvrščenih ekip je bil večino časa v domeni gostiteljev, kljub temu pa je bila Nafta čvrst tekmec, ki ni puščal veliko prostora v obrambi.

Toda Marcos Tavares je s tremi spretnimi potezami le poskrbel, da ima Maribor lepo popotnico za četrtkov dvoboj evropske lige s Palermom. Ne nazadnje je prevzel vodstvo na lestvici.

Trener Maribora Darko Milanič je proti Nafti na igrišče poslal praktično najmočnejšo zasedbo in s tem jasno pokazal namero po zmagi.

Mariborčani so bili tudi dejansko v prvem polčasu boljši tekmec v polju, imeli več žogo v posesti, Lendavčani pa so čakali na protinapade. V osmi minuti so slednji tudi prišli do prve priložnosti, ko je Aleš Čeh poskusil z razdalje, a Marko Pridigar ni imel pretežkega dela.

Domačini, pri katerih je z nekaj potezami nase spet opozoril novopečeni reprezentant Josip Iličić, so veliko časa "preživeli" na lendavski polovici, toda obetavnih akcij vseeno ni bilo prav veliko.

Še najbližje zadetku so bili Štajerci v 18. minuti, ko je Iličić podal iz kota, Aleksander Rajčević je ustrelil z glavo, na golovi črti pa je zanesljiv zadetek preprečil Bojan Matjašec. Toda v 40. minuti so domačini vendarle zasluženo povedli. Iličić je z desne strani podal pred gol, tam pa je Marcos Tavares spretno ukanil Tomaža Murka.

A Lendavčani so pokazali, da bodo naredili vse, da odnesejo celo kožo iz Ljudskega vrta. Najprej je v 42. minuti Konstantin Vassiljev le za malo zgrešil mariborska vrata, v sodnikovem podaljšku prvega polčasa pa je Jože Benko po podaji Estonca z glavo izenačil.

Drugi polčas so odločneje začeli Lendavčani, a svojega začetnega elana jim ni uspelo spremeniti v vodstvo. Igra se je tako kmalu "uravnotežila", v 63. minuti pa so do nove priložnosti prišli domačini, a je Iličić zgrešil volej iz ugodnega položaja.

Toda Mariborčani so spet imeli vse niti igre v svojih rokah, za razliko od Nafte pa so tudi znova zadeli. Tavares je lepo prodrl skozi prekmursko obrambo in na koncu matiral še Murka. V 86. minuti je Tavares dosegel "hat-trick", ko je iz bližine znova našel pot žogi v lendavsko mrežo.

SORODNE NOVICE

  • 15.08.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Maribor - Nafta
    Oglejte si izjave po tekmi 5. kroga Prve lige Maribor - Nafta.

DELI NA