Ibraimi mož odločitve
Nafta je v 32. krogu Prve lige izgubila proti Olimpiji z 0:1 (0:0).

Lendavčani so imeli priložnost, da bi bili po tem krogu znova trdneje na tretjem mestu. Toda kljub izjemnim priložnostim jim tokrat ni uspelo premagati izvrstnega Jana Oblaka, na drugi strani pa so zeleno-beli prek Agima Ibraimija unovčili najstrožjo kazen in se današnjim tekmecem štiri kroge pred koncem približali na vsega točko.

Nafta je brez Daliborja Volaša, Matjašeca in Damjana Ošlaja krenila napadalno in v tretji minuti je po odličnem strelu Amela Mujakovića z 18 metrov svoje znanje pokazal najboljši igralec tekme Jan Oblak.

Sedem minut pozneje je s prostega strela poskusil Ibraimi, a le v naročje Tomaža Murka. Trinajsta minuta bi bila lahko srečna za domače. Odbito žogo je sprejel Rok Buzeti in silovito sprožil z roba kazenskega prostora tik mimo desne vratnice.

Po nekaj poskusih s precejšnje razdalje (Konstantin Vasiljev in Nik Omladič) se je nova izjemna priložnost ponudila Jožetu Benku, ki je bil v 21. minuti sam pred Oblakom, silovito streljal iz polvoleja s 14 metrov, Oblak pa je sijajno ubranil.
Sedem minut pred koncem prvega polčasa je Buzeti v naletu potisnil žogo mimo vratarja Oblaka, a se je ta odkotalila mimo desne vratnice. Zadnji poskus v prvem polčasu je pripadel gostom, strel Enesa Rujovića po tleh je Murko obranil.

V nadaljevanju so Lendavčani stopnjevali pritisk v prvih 15 minutah in si priigrali lepi priložnosti v 51. in 56. minuti. Najprej je Gregor Bunc po akciji Buzetija, Benka, Mujakovića in Emila Miljkovića sprožil čez okvir, pet minut pozneje pa je bil v vlogi rešitelja znova odlični Oblak, ki je po podaji Bunca obranil strel Benka iz neposredne bližine.

Zadnjih 30 minut je minilo v premoči Olimpije, ki jo je najavil Davor Škerjanc, po njegovi priložnosti pa je sledila prava bomba Omladiča in odlično posredovanje Murka. Peter Gerečner bi na drugi strani takoj po vstopu v igro lahko poskrbel za vodstvo, a je bil njegov strel prešibak.

Naslednja minuta je bila usodna za domače, saj je po prekršku Stjepana Cabana sodnik Roman Glažar upravičeno dosodil enajstmetrovko za goste, ki jo je eden najboljših mož na igrišču Ibraimi izkoristil za vodstvo 1:0. Dve minuti pred koncem je vratar Olimpije zrušil Cabana pred svojimi vrati, a se Glažarjeva piščalka takrat ni oglasila.

SORODNE NOVICE

DELI NA