Interblock ugnal knape
Interblock je v 17. krogu Prve lige premagal velenjski Rudar s 3:1 (3:1).

Mladi ljubljanski nogometaši so se po porazu v Novi Gorici hitro pobrali. Proti Rudarju, ki že vse prvenstvo kroji vrh lestvice, so osvojili nove tri točke. Te so si priigrali z učinkovitim prvim polčasom in zbrano in izrazito obrambno igro v drugem delu igre.

Čeprav močno oslabljeni, so tekmo proti mladeničem iz Spodnje Šiške bolje začeli gosti. Že v 12. minuti so tudi premagali domačega vratarja Rozmana, ko je zadel Mujaković s strelom z roba kazenskega prostora. Izbranci Borivoja Lučića so se vrnili v igro pet minut pozneje, ko so iz pravzaprav prve akcije izenačili. Paez je streljal z roba kazenskega prostora, žogo je prestregel Fink in iz obrata z 11 metrov zadel.

Po tem golu so Ljubljančani zaigrali podjetneje, prek Iličića so še enkrat zapretili. Slabo velenjsko igro so gostitelji kaznovali v 40. minuti, ko je z 20 metrov sprožil Tabot in s pomočjo vratnice matiral nemočnega Čelofigo. Za še večje velenjske težave je vsega tri minute pozneje poskrbel še Paez. Ta je iz bližine učinkovito končal akcijo Finka, ki je po levi strani preigral koprsko obrambo.

V drugem polčasu so imeli terensko premoč Velenjčani, ki pa nikakor niso znali izigrati strnjene domače obrambe. Za dodatno premoč knapov je v 69. minuti poskrbel še Žitko, ki si je s prekrškom kot zadnji obrambni igralec prislužil predčasno pot v slačilnico.

V 76. minuti bi to prednost Velenjčani že lahko izkoristili, vendar je Stojnićev strel z desetih metrov Rozman obranil, v sodnikovem podaljšku pa je Grbić z roba kazenskega prostora zatresel še vratnico. Gostom tako ni uspelo unovčiti poraza Kopra proti Domžalam in se približati prvemu mestu na lestvici.

SORODNE NOVICE

DELI NA