Interblocku kvalifikacije
Maribor je v zadnjem, 36. krogu Prve lige premagali Interblock z 1:0 (0:0).

Nogometaši Maribora, ki so tekmovanje končali na drugem mestu in bodo tudi po zaslugi pokalnega zmagoslavja igrali v evropski ligi, so se z zmago poslovili od gledalcev, premagali Interblock.

Ta pa zavoljo poraza Drave ne bo zapustil prvoligaške družbe, temveč ga čakajo dodatne kvalifikacije proti drugouvrščenemu iz druge lige Triglavu Gorenjski.

Dež je dobro namočil igrišče, podjetnejši pa so bili domači. Gostujoči vratar Ažbe Jug je imel več dela. V 35. so imeli domači priložnost, ko je kot izvedel Rene Mihelič, Siniša Andjelkovič, ki je bil najvišji v skoku, je nameril proti levemu kotu, ob vratnici pa je z golove črte žogo izbil Matic Fink.

Dve minuti pozneje, v obdobju, ko so domači imeli največjo pobudo, je Marcos Tavares sprejel podajo, toda ni bil dovolj natančen, udarec po tleh je ustavil Jug.

Gosti so še v 51. minuti sprožili strel v okvir domačih vrat. Strel Finka z 20 metrov je Marko Pridigar obranil. Sledilo je obdobje slabše igre. V 62. minuti je Tavares po prodoru Dragana Jelića prišel do žoge, a je Jug njegov strel iz bližine spet zaustavil.

Ko so gledalci pričakovali, da se bo tekma končala brez golov, je v 86. minuti na sceno stopil Andjelković. Prosti strel z leve strani je izvedel Suad Fileković, z glavo pa je za uspešen zaključek poskrbel Andjelkovič z natančnim udarcem v desni kot vratarja Juga.

SORODNE NOVICE

  • 17.05.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Maribor - I'block
    Oglejte si izjavi po tekmi 36. kroga Prve lige Maribor - Interblock.

DELI NA