30.07.2023 | Prva liga Telemach
Jakupović odločil v Mariboru

Maribor - Aluminij 1:0 (0:0)

* Stadion Ljudski vrt, sodniki: Obrenović, Kovačič, Kalan.
* Maribor: Jug, Milec, Mitrović, Šoštarič Karič, Strajnar, Lorber, Antolin (od 84. Iličić), Laušić (od 73. M. Božić), Repas (od 83. Urata), Skuka (od 61. Pihler), Jakupović.
* Aluminij: Banić, Martić, Schaubach, Koblar, Jovan (od 80. Pečnik), Jagić, Gorenak, Brkljača (od 66. Katuša), Jovanović (od 80. Kosi), Brest (od 85. Baskera), Susso (od 66. Skiba).
* Strelec: 1:0 Jakupović (65.).
* Rumeni kartoni: Lorber, Milec; Gorenak.
* Rdeč karton: Lorber (56.).

Maribor je v dosedanjih tekmah sezone pokazal dva različna obraza. V evropskih tekmah je bil neprepričljiv, v prvem prvenstvenem krogu pa je povsem nadigral Radomlje in zmagal s 4:0. Tokrat ni bil tako učinkovit, a je vseeno zasluženo prišel do treh točk. In to z igralcem manj. Potem ko je bil v 56. minuti izključen Marcel Lorber, je v 65. minuti tekmo odločil kdo drug kot v zadnjem času izredno učinkoviti Arnel Jakupović.

Mariborčani že na prvih tekmah niso bili popolni, proti Aluminiju pa se jim je pojavila dodatna težava. Pomemben člen Ivan Brnić je zbolel, tako da trener Damir Krznar, ki je nekatere igralce tudi odpočil, nanj ni mogel računati. Klub temu so njegovi varovanci narekovali ritem, posebno nevarni pa niso bili. Aluminijeva obramba je bila trdna, si pa je v 14. minuti vendarle zakuhala težave, ko je vratar Tibor Banić v svojem kazenskem prostoru po podaji žogo ujel z roko. Sodnik je dosodil indirekten strel, po kombinaciji Jana Repasa in Arnela Jakupovića, ki je streljal, pa žoga ni našla poti v mrežo, prav tako kot ne po poskusu Marcela Lorberja.

Jakupović, ki je v prejšnjem krogu dosegel tri gole, je bil tudi tokrat stalna nevarnost za gostujoča vrata, a v prvem delu njegovi poskusi niso bili dovolj natančni. Tako kot ne poskusi Xhuliana Skuke, ki je občinstvo navdušil v 40. minuti, ko je poskusil s peto, a se je izkazal vratar Banić.

Kidričani so v prvem delu le dvakrat streljali od daleč, nevaren je bil predvsem strel Sandra Jovanovića, po katerem je žoga zletela mimo desne vratnice vratarja Ažbeta Juga, v 56. minuti pa so dobili priložnost, da prevzamejo pobudo na igrišču. Domači so namreč ostali z igralcem manj, potem ko je sodnik Rade Obrenović zaradi simuliranja prekrška v kazenskem prostoru pokazal drugi rumeni karton in pot v slačilnico Lorberju.

Toda Mariborčani so se znali odzvati na to nevšečnost. V 65. minuti minuti so prišli do vodstva, ko je Martin Milec z desne strani poslal natančno žogo, kjer je bil spet na pravem mestu Jakupović.

Po spremembi rezultata so gosti zaigrali na vse ali nič, toda njihova premoč je bila jalova. Sprožili so sicer nekaj strelov, ki pa niso pomenili prave nevarnosti za mariborska vrata. Za Maribor se je po enem izmed protinapadov še ena priložnost ponudila Jakupoviću, toda tokrat je bil Banić na mestu.

V naslednjem krogu bo Maribor gostoval v Murski Soboti, Aluminij bo gostil Koper.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 28.07.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Aluminij
    Maribor računa na nove tri točke, Aluminij pa se je že proti Celju izkazal za trd oreh. Bo zmešal tudi vijoličaste štrene?

DELI NA