Jeza ob jezeru
Vodstvo Rudarja se je ostro odzvalo na sojenje v 10. krogu Prve lige, ko je v Velenju gostovala ljubljanska Olimpija (1:1).

V klubu se sprašujejo, ali je to naključje, slab dan sodniške trojke, ali pa tiha dejavnost sodniške organizacije z nalogo pomagati Olimpiji iz krize.

V Velenju so prepričani, da je sodniška trojka neupravičeno izključila njihovega nogometaša Nenada Novakoviča, obenem pa Olimpiji priznala neregularen gol, saj sta bila kar dva Olimpijina nogometaša ob golu v prepovedanem položaju in pri tem ovirala domačega vratarja. Še več, po protestu domačega trenerja Bojana Prašnikarja, pa je sodniška trojka izključila še trenerja.

"Kot stabilen prvoligaš si NK Rudar prizadeva izpolniti osnovno poslanstvo, to je z nogometno igro zadovoljevati gledalce. V vsako prvenstveno tekmo vlagamo veliko truda, da privabimo gledalce v čim večjem številu, kar kažejo tudi analize obiskov na posameznih tekmah v 1. SNL. Prav gledalci, navijači, igralci in vodstvo NK Rudar pa so bili po tekmi 10. kroga z NK Olimpijo razočarani in revoltirani nad napakami, ki so jih delali sodniki Habjanič, Žekš, Gabor in Mertik," so med drugim zapisali pri velenjskem prvoligašu.

V Velenju se tako sprašujejo, zakaj je do zamenjave glavnega sodnika prišlo v zadnjem trenutku - dan pred tekmo. Svoje trditve o sodniških napakah pa zagovarjajo s televizijskimi posnetki in dodajo, da se je nad osnovnimi napakami sodnikov in slabim sojenjem čudil tudi delegat na tekmi.

"V klubu nismo prepričani, ali je to naključje, slab dan sodniške trojke, ali pa tiha dejavnost sodniške organizacije z nalogo pomagati Olimpiji iz krize. Menimo, da ima NK Olimpija dobro ekipo in da bo tudi brez pomoči sodniške organizacije splavala iz krize. Prošnja in zahteva NK Rudar Velenje je tako iz tekmovalnega, kot iz varnostnega vidika, da sodniška organizacija sankcionira slabo sojenje sodnikov v Velenju. Naloga vseh klubov in sodniške organizacije je opozarjati in preprečiti nepravilnosti, ki se dogajajo v nogometu namerno ali naključno," še pravijo v velenjskem klubu.

Tam pa so danes že sprejeli kazni, ki jih je izrekel disciplinski sodnik Simon Jeglič. Nenad Novakovič bo počival na eni od tekem, skupaj pa bodo morali plačati tudi 860 evrov denarne kazni.

SORODNE NOVICE

  • 23.09.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Remi ob jezeru
    Rudar in Olimpija sta se v 10. krogu Prve lige razšla z neodločenim izidom 1:1 (0:0).
  • 23.09.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Rudar - Olimpija

    Oglejte si izjavi po tekmi 10. kroga Prve lige Rudar -Olimpija.

DELI NA