Jubilejni derbi grofom
CM Celje je v 21. krogu Prve lige premagalo velenjski Rudar z 1:0 (1:0).

Petdeseti ligaški štajersko-šaleški obračun se je končal po godu Celjanov. Ti so zgodnji pritisk kronali z zadetkom, ki se je izkazal tudi za odločilnega.

Celjani so se z zmago vsaj začasno povzpeli na osmo mesto, Velenjčani, ki v drugem delu prvenstva še niso zmagali, pa ostajajo na četrtem.

Celjani so tekmo odločno odprli in takoj nanizali nekaj lepih priložnosti. Dve je imel Roman Bezjak, ki je tako v peti kot deveti minuti le za malo zgrešil cilj, eno pa Ivan Firer, ki je v 11. minuti z roba kazenskega prostora meril za malenkost previsoko.

Toda gostitelji so do zasluženega vodstva le prišli v 19. minuti. Zoran Pavlovič je izvedel prosti strel z leve strani, podal žogo v kazenski prostor, tam pa je bil v skoku z Bekimom Kapićem Dragan Čadikovski malce nespreten in je z glavo poslal žogo v lastno mrežo. Ritem je nato malce padel, kljub temu sta si ekipi priigrali še nekaj obetavnih akcij, ki pa se niso končale z zadetkom.

V drugem polčasu so bili sprva nevarnejši Velenjčani. Čadikovski je že v 49. minuti namučil Amela Mujčinovića v domačih vratih, v 56. minuti so vršili močan pritisk proti domačim vratom, a več kot vratnice Mirze Mešića niso iztržili. Na drugi strani je nase še enkrat opozoril Bezjak v 51. minuti, vendar je ostalo pri 1:0.

Gosti so se v končnici tekme še naprej trudili izenačiti, izvedli številne udarce iz kota, toda želenega gola jim ni uspelo zabiti. V 87. minuti so se njihovi upi po ugodnem razpletu še zmanjšali, saj je zaradi drugega rumenega kartona moral predčasno z igrišča Aleš Jeseničnik.

SORODNE NOVICE

  • 05.03.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Celje - Rudar
    Oglejte si izjave po tekmi 21. kroga Prve lige CM Celje - Rudar.

DELI NA