Junak je bil Luk
Mura je v 11. krogu Prve lige premagala Hit Gorico z 1:0 (1:0).

Domači nogometaši od prihoda trenerja Anteja Šimundže še niso okusili grenkobe poraza. Pri domačih ni bilo v kadru mladih reprezentantov do 19 let Mitje Lotriča in Erika Janše, ki sta na kvalifikacijskem turnirju za nastop na EP, pri gostih pa je zaradi poškodbe manjkal Rok Buzeti.

Že v drugi minuti je bil Dejan Žigon prehiter za domačo obrambo, s pogumnim posredovanjem pa jih je rešil vratar Aleš Luk. Dve minuti kasneje je zapretil William Vicente in Goričani so potrdili, da so izredno nevarni v hitrih nasprotnih napadih. V 12. minuti se je Leon Horvat nepričakovano odločil za strel s 25 metrov, vratar Vasja Simčič pa je s težavo žogo odbil v polje.

Hitri Vicente je bil v teh minutah nerešljiva uganka za domačo obrambo, a Mura je bila tista, ki se je v 23. minuti veselili vodstva, ko je Aris Zarifović s prekrškom zaustavil Nusmirja Fajića. Glavni sodnik Slavko Vinčič je pokazal na enajstmetrovko, ki jo je z atraktivnim strelom realiziral Mate Eterović.

Domači so jo srečno odnesli v 37. minuti, ko je bil vratar Luk za korak hitrejši od Vicenteja. V nadaljevanju je izenačenje viselo v zraku, tri minute pred koncem prvega polčasa se je Miha Mevlja znašel sam pred domačim vratarjem, a je njegov strel končal mimo leve vratnice.

V nadaljevanju sta dve obetavni akciji za domače zapravila napadalca Eterović in Fajć, nato pa sta sledi dve bliskoviti akciji Goričanov. Po podaji Gorana Galešiča je v 50. minuti Vicente streljal mimo vrat, minuto pozneje pa je silovito streljal Žigon z desne strani, Luk pa je bil tudi tokrat zanesljiv.

V 60. minuti je Luk z izjemnim posredovanjem zaustavil Vicenteja, dvajset minut pred koncem je iz polvoleja silovit strel sprožil Alen Jogan, domači vratar pa je odlično posredoval in žogo izbil v kot. Zadnje minute so pripadle gostom, v 83. se "rezervist" Sandi Arčon ni najbolje znašel v gneči, dve minuti pred koncem tekme pa se je Arčonu znova ponudila stoodstotna priložnost, a je junak srečanja Luk znova sijajno posredoval.

SORODNE NOVICE

  • 24.09.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Mura - Gorica
    Oglejte si izjavi s tekme 11. kroga Prve lige Mura - Gorica.

DELI NA