Junak je bil Mešić
Hit Gorica je v 9. krogu Prve lige izgubila proti velenjskemu Rudarju z 1:3 (0:1).

Nogometaši Rudarja tudi po gostovanju pri Gorici, ki je igrala pod vodstvom naslednika Mirana Srebrniča - Davida Peršiča -, dihajo za ovratnik vodilnemu Kopru.

Velenjčani v Novi Gorici niso imeli veliko težav za nove tri točke oziroma sedmo zmago sezone, junak pa je bil Mešić z dvema goloma. Na drugi strani kriza nekdanjih prvakov še kar traja (doživeli so šesti zaporedni poraz, doma pa na štirih tekmah sploh še niso osvojili točke), le šest točk z devetih tekem je dovolj le zadnje mesto na lestvici.

Slovenski podprvaki so dobro začeli tekmo in imeli pobudo. Pred vrati Savića pa so bili nekonkretni. Rudar je prvič resneje zapretil v 28. minuti, ko je Tolimirjev strel z glavo švignil mimo gola, že minuto pozneje pa se je veselil vodstva. Mešić, na katerega so gorški branilci pozabili, je z roba kazenskega prostora natančno meril v desni kot Žilićevih vrat.

V nadaljevanju pravega odgovora domačih ni bilo. Tik pred odmorom je znova nevarno streljal Mešić, a je Žilić v rokometnem slogu žogo le preusmeril v kot.

Že na začetku drugega polčasa so bili maloštevilni gledalci, med katerimi so bili tudi glasni velenjski navijači, videli še drugi gol Rudarja. Po lepem prodoru in podaji Trifkovića je ob desni vratnici z glavo v bližnji kot znova natančno meril Mešić.

Novogoričani so se trudili, da bi se vrnili v igro, a jim nikakor ni uspelo prebijati dobro postavljene velenjske obrambe. Po podaji Demirovića je Djukić nevarno streljal z glavo, a previsoko, Velikonja pa po je podaji Škarabota iz bližine zgrešil gol.

Velenjčani so v 84. minuti dosegli še tretji gol. Po strelu Grbića in slabem posredovanju Žilića, ki mu je žoga ušla iz rok, je rezervist Prašnikar, ki ga je na tribuni spremljal tudi oče Bojan, z glavo povišal vodstvo knapov. Le minuto pozneje so Novogoričani le dosegli častni gol.

Z glavo je bil uspešen Velikonja. V 88. minuti bi Škarabot kaj lahko poskrbel za bolj zanimivo končnico, a je z desetih metrov zatresel le prečko.

SORODNE NOVICE

DELI NA